Go back

WAASLAND-BEVEREN – KVC WESTERLO (12/09): PRAKTISCHE INFO

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Zondag openen we met veel plezier opnieuw de deuren van het Freethielstadion voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen competitieleider Westerlo. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want de Kemphanen startten het kampioenschap sterk met een 7 op 9. Daarom rekenen onze Leeuwen, zoals steeds, op jullie steun!

Hieronder overlopen we graag nog even alle belangrijke info om de wedstrijd op een vlotte manier te kunnen bijwonen.

Wat heb je nodig om het stadion te betreden?

Zowel met een abonnement als met een ticket heb je volgende zaken nodig als je 12 jaar of ouder bent om het stadion te mogen betreden:

  • identiteitskaart
  • COVID SAFE CERTIFICAAT op papier of via de app (zie volgende vraag)
  • geldig toegangsticket / abonnement
  • mondmasker (verplicht bij aanschuiven voor de ingang en bij verplaatsing in de drankpunten)

Aan alle ingangen vragen we je aan te schuiven aan de voorziene aanschuifrijen. Mondmaskers zijn hier verplicht alsook de 1,5 meter afstand tussen bubbels!

Eerst wordt je COVID SAFE CERTIFICAAT samen met je identiteitskaart gecontroleerd. Indien de scan groen licht geeft en de beide namen overeenkomen, kan je doorschuiven naar de ingang waar je ticket of abonnement wordt gecontroleerd.

Hoe raak ik aan mijn COVID SAFE CERTIFICAAT?

Het COVID-CERTIFICAAT is essentieel om de match te mogen bijwonen. Dit certificaat krijg je als je reeds volledig gevaccineerd bent (en dit minimum 2 weken geleden is, of 4 indien je het Johnson-vaccin hebt gekregen) of indien je een PCR-test laat afnemen in een officieel testcentrum. Dit doe je ten vroegste 48u voor de match. Na 24u heb je jouw resultaat. Het heeft geen zin zonder certificaat af te zakken, want de toegang zal helaas geweigerd worden. Via onderstaande flowchart kan je snel zien of je de wedstrijd tegen Westerlo kan bijwonen.

 

Antigeentesten en herstelcertificaten kunnen ook tot een COVID SAFE CERTIFICAAT leiden. Antigeentesten moeten wel steeds door een medisch geschoold persoon worden afgenomen. De antigeentesten die zelf afgenomen kunnen worden, ook wel zelftesten genoemd, komen niet in aanmerking voor een certificaat. Opgelet: herstelcertificaten zijn enkel geldig tot 180 dagen na de positieve test.

Nog meer info nodig? Surf dan naar onze “Covid Safe naar de Freethiel”-pagina.

Wanneer moet ik naar het stadion komen?

Om files tegen te gaan, wordt er gevraagd zo vroeg mogelijk naar het stadion af te zakken. Aangezien er 3 controles moeten gebeuren (identiteit + COVID SAFE CERTIFICAAT + ticket/abo-controle) kan het wel even duren voor je binnen bent. Voor het verlaten na de match zijn geen tijdsloten voorzien. Dit zijn de voorziene uren:

IN
PERS 1u30 voor de match 18.30 uur
BUSINESS Presidents diner 2u30 voor de match 17.30 uur
BUSINESS Lounge 1u00 voor de match 19.00 uur
SKYBOXEN 2u00 voor de match 18.00 uur
Tribune A 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune B 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune C 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune F, G, H 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune E: los ticket 2u00 voor de match 18.00 uur
Tribune E: Abonnee 1u00 voor de match 19.00 uur

 

Moet ik nog steeds een mondmasker opzetten in het stadion?

Eens je binnen bent, mag je het mondmasker afnemen. Enkel in de horeca-punten geldt het horeca-protocol en moet je bij het verplaatsen je masker dragen. Opgelet: Roken (inclusief e-sigaret) is vanaf dit seizoen in alle stadions van 1A en 1B verboden! Er worden per tribune wel rokerszones voorzien.

Gratis drankjeton

Bij de aankoop van een abonnement ontving iedereen een gratis drankjeton die nog tot en met de wedstrijd tegen Virton gebruikt kan worden in één van onze bars voor een pils of frisdrank. Vergeet je jeton dus zeker niet mee te brengen!

Hoe kan ik drank aankopen?

Alle bars zijn geopend:

  • In het A-café en het C-café (voorheen Avia en Cibel) kan je drank halen en mag je aan de toog of rond een tafel je drankje consumeren. Geen tafeltje vrij? Neem dan je drinken mee naar je plaats in de tribune.
  • In de businesszalen A en C, in het Themacafé, café E en skyboxen geldt het horecaprotocol dat zegt dat je een mondmasker moet dragen bij verplaatsingen.
  • Businesszalen A en C worden 1 uur na de wedstrijd opengesteld voor alle supporters die graag nog wat langer willen nakaarten over de wedstrijd. Opgelet! Tijdens de wedstrijd kan er niet langer in de tribune van vak A, door vak B, naar vak C (en omgekeerd) gegaan worden.

Hoe kan ik mijn drankkaart opladen?

Het best laad je jouw drankkaart op via de website of de Starnet-app. Zo vermijd je de files aan de oplaadpunten. Indien dit niet lukt, kan je ook nog steeds opladen aan onze oplaadpunten in het stadion. Opgelet: deze zijn cashless en je hebt dus je bankkaart nodig om op te laden! Een uur na de wedstrijd zijn deze ook gesloten.