Go back

Bekertornooi meteen ten einde na wereldgoal

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen zijn er vandaag niet in geslaagd om door te stoten in het bekertornooi ondanks heel wat kansen in zowel de eerste als de tweede helft. Het was Dender dat het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Hens haalde tien minuten voor tijd verschroeiend uit en bezegelde meteen het lot van geel-blauw.

Scheidsrechter Arne De Beuckelaer floot in een zonovergoten Van Roystadion de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen om 6 uur op gang. Onze Leeuwen namen meteen het heft in handen. Maderner werd in de beginfase meerdere keren gezocht, maar niet gevonden. Ook Dender voetbalde mee en kon af en toe dreigen. Verstraete en Bertone probeerden elk op hun beurt thuisdoelman Gies te verschalken via afstandsschoten, maar die stond keer op keer pal. Na 27 minuten leek geel-blauw na een fraaie actie de score te kunnen openen, maar Efford verloor het evenwicht en kon hierdoor onvoldoende kracht zetten in zijn schot. Leonardo Bertone had er vandaag erg veel zin in en haalde nogmaals stevig uit, maar opnieuw ranselde de thuisdoelman de bal uit zijn doel. Ook Alessandro Albanese wou wel eens een poging wagen en knalde de bal heerlijk op doel. De meegereisde fans hielden hun adem in, maar zagen de pegel van onze nummer 10 heel nipt over zoeven. Ruststand: 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste geeïndigd was: het was geel-blauw dat de bal opeiste en dat op zoek ging naar het openingsdoelpunt. Maderner probeerde het al snel met een plaatsbal, maar het leer wou er nog steeds niet in. Na 53 minuten kon geel-blauw juichen nadat Hoggas de bal binnentikte, maar de vreugde was van korte duur, omdat de lijnrechter terecht de vlag in de hoogte stak. Na een uur spelen kwam Dender zowaar beter in de wedstrijd. Het spel ging vlot over en weer en de thuisploeg kon af en toe dreigen, maar echt gevaarlijk was het nooit voor het doel van Jackers. Even later werd het stilaan wat bitsiger op het veld en Buus Jacobsen mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg na een stevige duw. Onze Leeuwen bleven het vervolgens proberen via afstandsschoten: zowel Bertone als Hoggas deden het aardig, maar nog steeds weigerde de bal over de lijn te gaan. In de 79e minuut kwam Jordan Faucher in de ploeg en die wou zich meteen bewijzen. Hij rukte op en haalde uit, maar de bal spatte uiteen op de dwarsligger! En alsof de duivel ermee gemoeid was, was het na 81 minuten voetballen plots wel raak aan de overkant. Lennard Hens haalde van op zo’n 25 meter verschroeiend uit en de bal vloog staalhard tegen de touwen: een wereldgoal! Vuko werd vervolgens in de spits gedropt en onze Leeuwen probeerden het nog via lange ballen, maar ze kwamen niet meer tot scoren. 1-0: het bekertornooi meteen ten einde.

Volgende week (12/9) staat de topper tegen Westerlo op het programma. Kom jij onze Leeuwen aanmoedigen in ons eigen Freethielstadion?

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen (85′ Michael Davis), Alessandro Albanese (64′ Matthias Verreth), Joe Efford (78′ Jordan Faucher), Kevin Hoggas, Dries Wuytens, Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Chris Kablan, Louis Verstraete