Go back

Community nieuws (7/9): Kick-Off 2021, foto’s omnisportkampen, W-B cup

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Pro League

G-ploeg

Afgelopen zondag vond in recreatiepark De Nekker te Mechelen Football Kick-Off 2021 plaats. De Football Kick-Off is het grootste nationale G-voetbalevenement van België en wordt georganiseerd in samenwerking met de RBFA, ACFF en de Pro League. Met verschillende elite scheidsrechters en coaches van profclubs wordt het nieuwe G-voetbalseizoen afgetrapt. Tijdens de Football Kick-Off vindt een groot tornooi voor kinderen en volwassenen met een beperking plaats en daarnaast kan zowel jong als oud zich amuseren dankzij leuke randanimatie en muziek.

Ook W-B was, onder leiding van trainer en bestuurslid Steven Willockx, aanwezig met zijn ploeg. Na afloop reageerde Steven heel enthousiast: “Het was genieten om vandaag eindelijk terug samen te kunnen spelen. We wonnen en verloren wedstrijden, maar ik was vooral fier op onze mentaliteit. Het applaus dat we kregen voor onze sportiviteit deed deugd en dat is waar G-voetbal uiteindelijk om draait!” Om de G-ploeg extra te motiveren, reisde ook onze mascotte mee af naar De Nekker.

Foto’s Omnisportkampen online

Afgelopen zomer organiseerde Waasland-Beveren onder impuls van event-manager Valy Van de Merlen voor het eerst omnisportkampen op de Freethiel. In het verleden vonden deze kampen steeds plaats in en rond het Puyenbekestadion te Sint-Niklaas. We waren dan ook verheugd met de grote opkomst en de vele blije gezichten die rond het Freethielstadion te zien waren.
De foto’s kan je hier terugvinden.

W-B cup

Nadat we door het coronavirus de afgelopen seizoenen helaas geen W-B cup konden organiseren, starten we ons scholentornooi dit schooljaar opnieuw op. Scholen zullen via hun leerkrachten beweging gecontacteerd worden om in te schrijven. We kijken alvast uit om van dit scholentornooi opnieuw een succesvolle editie te maken.