Go back

Leeuwen kunnen geen punten sprokkelen tegen competitieleider Westerlo

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vanavond niet in geslaagd om punten te sprokkelen tegen competitieleider Westerlo. Beide bezoekende doelpunten vielen in de eerste helft. Geel-blauw kwam na rust gretiger uit de kleedkamer, maar scoren lukte niet. Het werd 0-2.

Vanavond stonden onze Leeuwen oog in oog met de Kemphanen van Westerlo. De bezoekers lieten de afgelopen weken duidelijk verstaan dat ze dit seizoen vol voor de titel gaan. Vandaag wilden ze die ambitie blijkbaar kracht bijzetten, want Westerlo eiste vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Brent Staessens de bal meteen op. In de eerste 20 minuten leverde dat, op een afzwaaier van Kyan Vaesen na, geen grote kansen op. Tussendoor mocht Kevin Hoggas een vrije trap voor zijn rekening nemen, maar zijn poging eindigde in de muur. Onze Leeuwen hadden het moeilijk en zagen in de 16e minuut ook nog eens Aleksandar Vukotic uitvallen met een blessure. Vijf minuten later zette uitgerekend Tuur Dierckx de bezoekers op voorsprong, nadat de Beverse defensie een corner onvoldoende kon wegwerken. Een ongedekte Dierckx knalde de bal hard voorbij Jackers: 0-1. Af en toe probeerden onze Leeuwen onder de druk uit te komen, maar de bezoekende doelman bleef werkloos. Meer nog, op slag van rust verdubbelde Westerlo de voorsprong. Jackers reageerde eerst nog gevat op een inzet van Vaesen, maar die kon vanuit de rebound ploegmaat Bernat bereiken die de bal beheerst binnen legde: 0-2, meteen de ruststand.

Coach Schneider stuurde in de rust bij en bracht Alessandro Albanese in de ploeg. Geel-blauw kwam een pak gretiger uit de kleedkamer en de bezoekers werden meteen meer onder druk gezet. In de 54e minuut verstuurde Buus Jacobsen een schitterende voorzet richting Edmundsson die de bal staalhard tegen de lat kopte. In de daaropvolgende fase kreeg Eddy nogmaals de kans om de aansluitingstreffer tegen de netten de trappen, maar zijn inzet ging naast. Westerlo was minder dominant dan in de eerste helft en onze Leeuwen bleven het proberen, maar opnieuw verhinderde het doelhout een Bevers doelpunt: een afstandsschot van Bertone vloog via de dwarsligger over het doel van Jensen. Drie minuten later kreeg Beveren vanop de stip dé kans om de slotfase van de wedstrijd toch nog spannend te maken, maar Hoggas trapte de elfmeter hoog over. Zo eindigde een wedstrijd met twee gezichten in een 0-2 nederlaag.

De volgende wedstrijd komt er snel aan, want vrijdag 17 september moeten onze Leeuwen al opnieuw aan de bak en nemen ze het om 20.00 uur op tegen RWDM in het Edmond Machtensstadion.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Joe Efford (77’ Jacob Montes), Kevin Hoggas, Dries Wuytens, Daniel Maderner (46’ Alessandro Albanese), Aleksandar Vukotic (16’ Brendan Schoonbaert), Chris Kablan, Louis Verstraete (67’ Aristote Nkaka), Joan Simun Edmundsson