Go back

Jonge Leeuwen nemen de leiding in de stand na overwinning tegen Seraing

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Na de nederlaag vorige week tegen Moeskroen hebben onze Leeuwen opnieuw aangeknoopt met de overwinning. Op bezoek bij Seraing trokken de troepen van trainer Stijn De Rudder aan het langste eind: het werd 0-2.

In de eerste helft hadden onze Jonge Leeuwen het aanvankelijk niet zo makkelijk. Doelman Beniest moest een aantal keer gepast ingrijpen om onze youngsters van een achterstand te behoeden. Geel-blauw herstelde geleidelijk aan het evenwicht in de match en na 20 minuten kon Milan De Mey op aangeven van Arne Knollenburg de score openen. Onze Jonge Leeuwen speelden met meer grinta dan vorige week en konden deze voorsprong vasthouden tot aan de rust.

Een zelfde spelbeeld in de tweede helft. Seraing drong opnieuw aan en geel-blauw probeerde scherp te counteren. Op één van deze tegenprikken kon Soumahoro de 0-2 scoren. Dit maal kwam de assist van Tom Reyners. Geel-blauw kon, onder meer door een goede organisatie en een gezonde portie vechtlust, deze stand vasthouden en zo al de derde overwinning van het seizoen binnenhalen.

Onze Jonge Leeuwen komen zo aan kop in het klassement, aangezien leider Oostende tegen Beerschot niet verder kwam dan een gelijkspel. Volgende week nemen ze het in het eigen Freethielstadion om 19.30 uur op tegen KAS Eupen. Het wordt een interessant duel, want ook de panda’s startten goed aan de competitie en staan in de stand met zeven punten op amper twee punten van onze Leeuwen.

Opstelling Jonge Leeuwen:
Mathis Beniest, Adama Ly, Arne Knollenburg (66′ Elliot Cranshoff), Saba Chincharauli, Vic Van Osselaer, Bilal Talal (78′ Ilias De Weerd), Jacob Montes (78′ Lorenzo De Geyndt), Milan De Mey (89′ Angelo De Oliveira), Kemo Soumahoro (66′ Nathan Okumu Monkoy), Tom Reyners, Dylan Van Camp