Go back

Geel-blauw verliest met kleinste verschil van geel-zwart

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vandaag in Lier niet in geslaagd om een tweede opeenvolgende uitoverwinning te boeken. De wedstrijd werd in de tweede helft beslist. Nadat Schryvers met een tweede gele kaart het veld moest verlaten, liep Lierse 2-0 uit via Van Acker en Maes. Edmundsson scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwam geel-blauw niet meer. De partij eindigde zo op 2-1.

In een goedgevuld en sfeervol Lisp tastten beide ploegen elkaar in de beginfase wat af. In de eerste tien minuten viel een kansje voor geel-blauw te noteren via Efford en nadien probeerde ook Laes het voor Lierse. Het balbezit was in de openingsfase voor onze Leeuwen, de gevaarlijkste kansen echter voor Lierse. Zo kon Gillekens in de 13e minuut vrij inkoppen, maar de bal vloog naast. In minuut 19 moest Nordin Jackers met een fraaie voetveeg zijn kunnen nog eens tonen. De thuisploeg bleef het proberen en opnieuw was het bijna raak: een afvallende bal belandde bij Yagan die Jackers met een lob probeerde te verschalken. Gelukkig voor geel-blauw vloog de bal uiteindelijk naast. Na 25 minuten probeerden onze Leeuwen het evenwicht in de partij te herstellen en kwam er meer drang naar voor. In de 32e minuut ging Joe Efford zijn kans. Net als vorige week op RWDM probeerde onze Amerikaanse spits het met een streep vanop afstand. De bal leek in de richting van de kruising te gaan, maar uiteindelijk vloog het leer naast. Efford had er duidelijk zin in en 5 minuten voor rust mocht hij alleen oprukken richting thuisdoelman De Smet. Die laatste maakte zich goed breed en verhinderde Efford zo van het doelpunt. Na nog enkele kleine kansjes voor beide ploegen, mochten de spelers even gaan bekomen bij een 0-0 ruststand.

Onze Leeuwen begonnen gretig aan de tweede helft en zetten meteen druk naar voor. De ambities waren duidelijk, geel-blauw kwam niet voor een punt. Maar in minuut 54 kantelde de wedstrijd. Nadat Jur Schryvers in de eerste helft een eerste gele kaart had ontvangen voor een vermeende schwalbe, kreeg hij na een fout een tweede geel karton onder de neus geduwd. Hoewel onze Leeuwen niet echt aangeslagen leken, opende Lierse even later toch de score. In de 63e minuut kreeg Van Acker wat vrijheid rond de zestien en hij haalde verschroeiend uit: 1-0. Een opdoffer voor geel-blauw. Niet veel later volgde een tweede dreun. Scheidsrechter Vermeire wees naar de stip en Maes legde de 2-0 koelbloedig binnen. Toch gaven onze Leeuwen zich nog niet gewonnen. Louis Verstraete kwam eerst nog een teen te kort om te scoren, maar negen minuten voor tijd kopte Edmundsson alsnog de aansluitingstreffer tegen de touwen. Beveren bleef het proberen, maar een tweede doelpunt bleef uit. Het werd 2-1.

Ondanks het mindere resultaat van vanavond bleef onze aanhang zingen en de spelers aanvuren. Respect. Op zondag 3 oktober ontvangen we Virton in het eigen Freethielstadion. De wedstrijd start om 16.00 uur.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Jur Schryvers, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Jordan Faucher, Joe Efford (70’ Daniel Maderner), Kevin Hoggas (79′ Jacob Montes), Dries Wuytens, Chris Kablan (18’ Michael Davis > 79′ Aristote Nkaka), Jóan Símun Edmundsson