Go back

Daam Foulon kiest voor Italiaans avontuur

tekst: Martijn De Jonge | foto: BelgaImage

Daam Foulon is niet langer speler van Waasland-Beveren. De linksachter tekende vandaag een contract bij Benevento Calcio, de promovendus uit de Serie A. Foulon speelde sinds januari 2018 voor Waasland-Beveren.

Foulon kende een moeilijke start op de Freethiel. Zijn debuut maakte hij in de play-offcampagne van het seizoen 2017-2018. Hij kwam toen vier keer in actie voor geel-blauw. In het seizoen 2018-2019 liep het iets beter voor de Antwerpenaar. Foulon maakte minuten in negentien wedstrijden. Vooral in de play-offcampagne liet hij mooie dingen zien, zo kon hij vier assists bij zijn statistieken schrijven. Afgelopen seizoen kroonde Foulon zich tot een ware sterkhouder van de ploeg. Dat bleef ook niet onopgemerkt voor de selectieheer van de nationale beloften. De bondscoach nam Foulon steevast op in de selectie. Foulon speelde 23 van de 29 wedstrijden voor W-B afgelopen seizoen.

Daam Foulon wenste zelf ook nog een boodschap mee te geven aan de fans. “Heel jammer dat ik niet van alle supporters op de Freethiel heb kunnen afscheid nemen”, zegt de verdediger. “Vorig seizoen was niet ons beste seizoen, maar ik ben heel blij dat de club ook dit seizoen nog in 1A aantreedt. Toen Benevento¬†Calcio op de proppen kwam, wist ik dat het een kans is dat ik niet mocht laten schieten. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier opnieuw een mooie uitdaging kan aangaan. Ik ben heel blij met de jaren die ik in Beveren heb doorgebracht. Ik had steeds een goede band met alle spelers, trainers, medewerkers en de supporters. Het was een tijd die ik nooit zal vergeten en waar ik dankbaar voor ben. Mijn hart zal voor altijd een beetje geel-blauw zijn en ik blijf steeds supporter van deze club. Bedankt voor alles, ik wens jullie het allerbeste toe voor de toekomst. Groetjes Daam!”

De club wenst Daam te bedanken voor de geleverde inzet en alle mooie momenten samen. We wensen hem veel succes toe in de toekomst. Bedankt, Daam!