Go back

Jonge Leeuwen geven ruime voorsprong weg na rust (3-3)

tekst: Martijn De Jonge | foto: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren domineerde de eerste helft volledig. Een forfaitscore kon op het bord staan, maar het stond ‘slechts’ 3-0. Na de kantwisseling kwam Beveren minder sterk voor de dag en kwamen de bezoekers opzetten.

Waasland-Beveren eiste meteen de bal op en ging domineren. Loepzuivere kansen vielen de eerste tien minuten nog niet te noteren. Na twaalf minuten was er de eerste grote kans voor Beveren. Een ingestudeerd nummertje op hoekschop werd door Matthias Verreth tegen de touwen geduwd: 1-0. Geel-blauw bleef domineren en drukken. Het duurde echter tot net voor het halfuur vooraleer W-B de voorsprong kon verdubbelen. Mauro Trari trapte een hoekschop scherp voor en Nikola Pejcic buffelde de bal tegen de touwen: 2-0. Beveren liet Genk niet in z’n spel komen en bleef de wet dicteren. Een handvol minuten later werd het zelfs 3-0. Trari, nog de assistgever bij de 2-0, reageerde het snelst bij een afvallende bal na een goeie actie van Denzel Jubitana. Hij twijfelde niet en krulde de bal tegen de netten: 3-0!

De tweede helft startte heel wat minder. Bij de eerste actie na de koffie was het meteen raak voor de bezoekers. Németh scoorde de aansluitingstreffer voor de Limburgers. Nog steeds een ruime voorsprong voor W-B denk je dan, maar het ging vervolgens snel. Eerst was er nog een bijna niet-te-missen kans voor Diawara vlak voor het halfuur, maar niet veel later was het wel raak. Cuypers bracht opnieuw spanning in de wedstrijd na het scoren van de 3-2. W-B kwam niet meer aan voetballen toe en moest het spel ondergaan. Na een domme fout van Chincharauli ging de bal op de stip. Geusens koos voor de rechterhoek en doelman Brent Gabriël kon er net niet bij. Zowaar 3-3 na 65 minuten. W-B eiste nadien opnieuw de bal op, maar kansen creëren lukte niet meteen. Het duurde tot de slotfase vooraleer Beveren opnieuw dichtbij een doelpunt kwam. Arne Knollenburg viseerde de korte hoek, maar doelman Leysen haalde de bal knap uit de rechterhoek. De daaropvolgende hoekschop werd door invaller Maxime De Smet op de dwarsligger gekopt. Kort nadien werd Ntima neergehaald in de zestien, maar de scheidsrechter reageerde niet. Geel-blauw dreigde nog, scoren lukte niet meer. Elke ploeg domineerde een helft, logisch gelijkspel.

Opstelling Waasland-Beveren: Gabriël, Knollenburg, Mussa (90′ Soumahoro), Van De Wiel-Novinchanova, Pejcic (65′ De Smet), Jubitana, Van Camp, Chincharauli, Reyners (46′ Ntima), Verreth, Trari

Startopstelling KRC Genk: Leysen, Bahadir, Didden, Lemmens, Rommens, Swerts, Cuypers, Geusens, Diawara, Németh, Abid

Gele kaarten: Chincharauli, Jubitana