Go back

Zulte Waregem – Waasland-Beveren (22/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Speeldag twee ligt nog niet zo ver achter ons en het is al tijd voor speeldag drie in de Jupiler Pro League. Geel-blauw trekt naar het Regenboogstadion voor de confrontatie met Zulte Waregem. Scheidsrechter Lothar D’Hondt zal de wedstrijd om 16.15 uur op gang fluiten.

Zulte Waregem

Zulte Waregem hangt verrassend onderaan in het klassement. De troepen van Franky Dury misten hun start volledig en haalden nul op zes. Het verloor op de openingsspeeldag met 1-2 van KRC Genk en afgelopen weekend met 3-1 op het Kiel van Beerschot. De tegenvallende resultaten zijn zeker verrassend te noemen nadat Zulte Waregem toch het merendeel van de kern bij mekaar kon houden én geen slechte voorbereiding afwerkte. Waasland-Beveren en Essevee ontmoetten elkaar reeds in de voorbereiding, in de eerste oefenpot van W-B. Waregem won toen overtuigend met zware 5-0 cijfers.

Waasland-Beveren

Er zat meer in; dat was het gevoel na de thuiswedstrijd tegen Standard de Liège van afgelopen maandag. Geel-blauw speelde een sterk eerste uur en kwam zelfs op voorsprong via Jur Schryvers. Na de inbreng van Aleksandar Boljevic kwamen de Rouches echter sterker voor de dag en kon het meer druk gaan zetten. In vijf minuten tijd keerden ze de situatie volledig om. Waasland-Beveren toonde veel strijd, inzet en vechtlust, maar het was niet voldoende om punten thuis te houden tegen Standard. W-B blijft dus na twee speeldagen hangen op drie punten, na de gewonnen openingsmatch op KV Kortrijk.

Selectie

Jordan Faucher en Din Sula zijn er door blessures nog niet bij. Daam Foulon legt momenteel medische tests af richting een vertrek bij geel-blauw, hij behoort niet tot de wedstrijdselectie.