Go back

Leeuwen grijpen meteen een driepunter op eerste speeldag!

Onze leeuwen hebben vandaag met 1-3 gewonnen op het veld van KV Kortrijk. Daan Heymans kon de score openen na tien minuten. In de tweede helft kon Mboyo via de stip gelijkmaken. Koita zette Waasland-Beveren op weg naar de overwinning. In de toegevoegde tijd kon Heymans met zijn tweede doelpunt van de avond voor een geel-blauwe driepunter zorgen!

De thuisploeg begon zeer fel aan de wedstrijd en drukte W-B, zonder doelkansen af te dwingen, meteen tegen het eigen doel. Maar het was geel-blauw dat verraste. Na een mooie combinatie tussen Joe Efford en Alessandro Albanese belandde de bal bij Daan Heymans. Onze youngster plaatste de bal mooi in de hoek voorbij een kansloze Jakubech, 0-1! Kortrijk leek niet aangeslagen want amper één minuut later trapte Moffi voor de thuisploeg tegen de paal. Na twintig minuten kon Jenthe Mertens op een haar na de score verdubbelen. Albanese zocht Mertens met een listige stifter richting penaltypunt. De jonge Belg kwam net een teen te kort om de bal voorbij Jakubech te duwen. Kortrijk probeerde het tij te keren via gevaarlijke voorzetten in de zestien. Makarenko probeerde het ook met een vrije schop laag over de grond. Pirard kon zijn poging in de korte hoek uit doel ranselen. De gevaarlijkste man bij de Veekaa was Ilombe Mboyo. Zijn eerste poging belandde in het zijnet. Bij zijn tweede poging, vlak voor het rustsignaal, dwong hij onze doelman tot een knappe redding. Daan Heymans ging vlak voor rust ook nog eens zijn kans. Zijn harde knal werd met moeite gekeerd door de West-Vlaamse goalie.

Beveren kwam de tweede helft tussen de lijnen met de intentie om de voorsprong meteen te verdubbelen. Het was echter KVK dat op gelijke hoogte kwam. Caufriez ging hangen aan de arm van Mboyo. Penalty en een gele kaart was het verdict van scheidsrechter Kevin Van Damme. Mboyo zette de elfmeter zelf om, 1-1 en alles terug te herdoen! Na twintig minuten spelen in de tweede helft mocht Aboubakary Koita zijn opwachting maken tussen de lijnen. Hij liet meteen zijn visitekaartje achter met een knal van geruime afstand. Jakubech duwde met moeite in hoekschop. Amper één minuut later ging hij opnieuw zijn kans. De Slowaakse doelman van De Kerels wist geen raad met zijn harde knal en zag de bal, met het schaamrood op de wangen, in doel belanden. Een enorme blunder, maar daarom niet minder leuk voor Koita die zo de stand op 1-2 bracht. Waasland-Beveren kon nog een paar keer dreigen maar het was Kortrijk dat nog alles op alles zette en voor de gelijkmaker ging. Dat was echter buiten Pirard gerekend die met een spectaculaire redding de poging van Lepoint uit het Wase doel wist te houden. Het gaf onze spelers een boost om vol te blijven doorgaan. In de toegevoegde tijd zette Efford met een perfect pas Heymans voor doel. Daan twijfelde niet en duwde de bal koelbloeding in de verste hoek. Eindstand 1-3!

Een oververdiende zege en eentje die enorm veel deugd doet! Het was voor Waasland-Beveren de eerste zege in de geschiedenis op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League. Deze overwinning levert geel-blauw zelfs een voorlopige leidersplaats. Maandag 17 augustus nemen we het thuis op tegen Standard de Liège. Hopelijk kunnen we dan opnieuw de drie punten in Beverse rangen houden. Komaan leeuwen!

Opstelling KV Kortrijk: Adam Jakubech, Timothy Derijck, Gilles Dewaele, Petar Golubovic, Loïc Ritière (72′ Faïz Selemani), Evgeniy Makarenko, Eric Ocansey, Hannes Van der Bruggen (72′ Pape Gueye), Christophe Lepoint, Terem Moffi, Ilombe Mboyo

Opstelling Waasland-Beveren: Lucas Pirard, Brendan Schoonbaert, Djihad Bizimana, Joseph “Joe” Efford, Alessandro Albanese (65′ Aboubakary Koita), Daan Heymans,  Andrija Vukcevic, Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic ,Jenthe Mertens en Jur Schryvers.