Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (09/08/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst: Martijn De Jonge | afbeelding: Valy Van de Merlen

Eindelijk kan er opnieuw gevoetbald worden! Waasland-Beveren neemt het morgen op de openingsspeeldag op tegen KV Kortrijk. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.45 uur in het Guldensporenstadion. Scheidsrechter Kevin Van Damme is aangeduid om de partij in goede banen te leiden.

KV Kortrijk

De ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe versterkte zich tot nu toe met Michiel Jonckheere, Luqman Hakim en Mohammed Naderi. KVK eindigde afgelopen seizoen elfde na 29 speeldagen. Waasland-Beveren ging op speeldag vijftien winnen in het Guldensporenstadion met 1-3. Beni Badibanga, Aboubakary Koita en Tuur Dierckx zorgden toen voor de doelpunten langs geel-blauwe kant. Op speeldag 25 won Kortrijk op de Freethiel met 1-2. Toen scoorde Yuki Kobayashi het enige doelpunt voor Beveren.

Waasland-Beveren

Een slechte generale repetitie betekent een goede show. De laatste oefenwedstrijd werd jammer genoeg verloren afgelopen dinsdag. Passie, strijd en karakter zijn de drie sleutelwoorden die coach Nicky Hayen de spelersgroep probeert bij te brengen. Nieuwkomers Jordan Faucher en Jenthe Mertens zijn speelgerechtigd, maar voor die eerste komt de partij nog te vroeg.

Selectie

Milan De Mey (knie) en Din Sula (knie) zijn geblesseerd. Ook Andreas Wiegel is nog niet fit. Daam Foulon en Lucas Pirard zijn nog twijfelachtig, maar behoren tot de wedstrijdselectie. Morgen volgt een ultieme test.