Go back

Welkom op de Freethiel, Jordan Faucher!

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren verwelkomt Jordan Faucher op de Freethiel. De Franse spits (28) tekent een contract van twee seizoenen, met optie, op de Freethiel. Faucher koos voor het nummer negen op zijn geel-blauwe plunje.

Jordan Faucher is geen onbekende in het Belgisch voetbal. Tussen 2012 en 2014 maakte hij al kennis met de Belgische competitie toen hij voor R. Antwerp FC uitkwam. Zijn jeugdopleiding doorliep hij bij FC Metz. In 2010 maakte hij een transfer naar Tours. Na een avontuur bij RFC Tournai, kwam hij dus bij The Great Old terecht. Zijn eerste doelpunt scoorde hij tegen STVV. Zijn hoogtepunt beleefde hij tegen KSK Heist, toen hij een hattrick scoorde. Na verschillende Israëlische avonturen, kwam hij opnieuw in zijn thuisland Frankrijk terecht bij Red Star FC. Na amper één jaar kwam hij op de radar van AO Xanthi, een Griekse eersteklasser. Afgelopen seizoen scoorde hij acht keer voor z’n ploeg.

Waasland-Beveren zocht nog versterking in het aanvallende compartiment. Jordan Faucher past perfect in het profiel dat voorop werd gesteld. Faucher sluit vrijdag aan bij de groep. Er wordt alles aan gedaan om hem speelgerechtigd te krijgen voor komende zondag.

Welkom op de Freethiel, Jordan!