Go back

Moedig geel-blauw onderuit tegen de Rouches

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft deze avond in het eigen Freethielstadion verloren tegen Standard de Liège. Jur Schryvers opende de score voor onze Leeuwen. Amallah en Bastien zorgden toch voor de volle buit voor de bezoekers.

Standard eiste de bal meteen op en ging op zoek naar een vroege opening. Het was toch ons geel-blauw dat het eerst kon dreigen via een uitbraak van Joe Efford. Zijn voorzet werd met moeite door twee verdedigers in hoekschop verwerkt. Helaas blesseerde Efford zich bij deze inspanning aan de hamstrings. De onfortuinlijke Amerikaan moest meteen vervangen worden door Aboubakary Koita.

Laifis testte na tien minuten met een afstandsschot de vuisten van Lucas Pirard. De volgende minuten grossierde het in heel wat overtredingen, vooral aan Waalse zijde. Nicolas Raskin viel op toen hij ter hoogte van de middenlijn stevig door ging op Jenthe Mertens. Geel was een meer dan terechte straf voor de jonge Luikenaar. Standard vorderde de druk op, maar scoren kon het niet voor de rust. De Waaslanders probeerden gevaarlijk te zijn via de tegenaanval, vooral Alessandro Albanese werd gezocht na het uitvallen van Efford. Het leidde niet meteen tot grote kansen. Een logische 0-0 stand bij de rust.

Waasland-Beveren kreeg met Vukcevic bij aanvang van de tweede helft meteen een dot van een kans, hij werd listig vrijgespeeld door Albanese. De Montenegrijn zag zijn poging door Bodart uit het Luikse doel geweerd. De wil bij geel-blauw was groot, maar de laatste pass ontbrak te vaak. Na een uur spelen waren onze Leeuwen er weer. Een bedrijvige Albanese zocht opnieuw de doellijn en legde de bal panklaar voor de mee opgerukte Jur Schryvers. De jonge Kempenzoon knalde de bal verschroeiend voorbij een kansloze Bodart: 1-0!

Het antwoord van de Rouches kwam vrijwel meteen via Amallah, zijn knal werd door Pirard uit het doel geblokt. Amper zeven minuten later was het wel raak voor Amallah. Een voorzet vanop de Luikse rechterflank duwde hij in één tijd met de binnenkant van de voet voorbij Pirard: 1-1 en alles terug te herdoen. W-B was even van slag en dat resulteerde meteen tot een nieuwe opdoffer. Avenatti legde de bal af tot bij Bastien die zijn schot, via de binnenkant van de paal, in doel zag belanden. W-B trachtte de scheve situatie recht te zetten via Bizimana, maar Bodart ging goed plat. Het bleef helaas tot schuchtere pogingen waardoor de overwinning van de Rouches niet meer in gevaar kwam.

Volgende week trekken we naar het Regenboogstadion. Daar ontmoeten we Zulte Waregem.

Opstelling Waasland-Beveren: Lucas Pirard, Brendan Schoonbaert, Djihad Bizimana (75′ Stefan Milosevic), Joseph “Joe” Efford (12′ Aboubakary Koita), Alessandro Albanese (73′ Daam Foulon), Daan Heymans,  Andrija Vukcevic, Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic, Jenthe Mertens en Jur Schryvers

Opstelling Standard de Liège: Bodart, Fai, Vojvoda, Laifis, Gavory, Raskin, Bastien (88′ Bokadi Bope), Shamir (60′ Boljevic), Amallah, Lestienne (76′ Cimerot) en Avenatti