Go back

Waasland-Beveren – Standard de Liège (17/08/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst: Martijn De Jonge | afbeelding: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren neemt het maandagavond op tegen Standard Luik. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen wordt afgetrapt om 19.00 uur. Scheidsrechter Frederik Geldhof is aangeduid om de eerste wedstrijd op de Freethiel in goede banen te leiden.

Standard de Liège

Michel Preud’homme is niet langer de hoofdtrainer van de Luikenaren. Philippe Montanier is de nieuwe oefenmeester van de Rouches. De Fransman miste zijn debuut niet en pakte op de openingsspeeldag van het seizoen de volle buit tegen Cercle Brugge. De kranten waren vol lof van de nieuwe aanpak van de Franse coach. Zonder grote namen als Cimirot en Carcela overtuigde zijn ploeg toch en miste het de start niet.

Waasland-Beveren

 

Ook Waasland-Beveren miste zijn start van het seizoen niet. Waar we voor aanvang van het seizoen de dieperik werden ingeschreven, was er na de partij toch enig respect te merken voor de prestatie van geel-blauw. Iedereen beseft het: één zwaluw maakt geen lente, toch was het zeker het genieten waard. W-B gaat morgenavond op zoek naar één ding: bevestiging.

Selectie

Jordan Faucher is nog niet selecteerbaar. Nicky Hayen rekent op dezelfde selectie als afgelopen weekend op KV Kortrijk. Enkel Nikola Pejcic valt af.