Go back

Geen nieuwe driepunter voor Waasland-Beveren

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze leeuwen hebben vandaag in het Regenboogstadion met 4-1 verloren van Zulte Waregem. In de eerste helft opende Jelle Vossen de score. In de tweede helft scoorde Gianni Bruno eerst vanop de stip en nog een tweede keer in het absolute slot. Tussendoor zette Omar Govea de 3-0 op het scorebord en kon Daan Heymans met zijn derde van het seizoen nog een eerredder aantekenen.

Zulte Waregem trok vanaf het eerste fluitsignaal meteen richting het doel van Lucas Pirard. De West-Vlamingen hadden na twee wedstrijden nog geen enkel punt gesprokkeld en waren dus gebrand op puntengewin. Na amper één minuut moest Pirard al een knal uit het Beverse doel boksen. Er volgde een reeks hoekschoppen, maar zonder gevaar. W-B stak na tien minuten voor het eerst de neus aan het venster via Aboubakary Koita. Maximiliano Caufriez speelde Koita mooi vrij, maar schoot te overhaast naast de kooi van Eike Bansen. Na twintig minuten kwam geel-blauw goed weg toen Ibrahima Seck net te kort kwam op een voorzet van Govea. Enkele minuten later ging scheidsrechter Lothar D’Hondt niet in op een trekfout van diezelfde Seck in de Waregemse zestienmeter. Nochtans was er een duidelijke trekfout te zien. Aan de overkant ging de bal wel tegen de touwen. Vossen werd aangespeeld ter hoogte van de backlijn en met een droge knal zette hij het openingsdoelpunt op het scorebord, 1-0. Vlak voor rust vergat D’Hondt Govea zijn tweede karton onder de neus te duwen, na een wilde tackle op Jur Schryvers. Tussenstand bij de rust, 1-0.

Coach Nicky Hayen probeerde bij de rust bij te sturen met een dubbele wissel. Djihad Bizimana en Alessandro Albanese kwamen tussen de lijnen ten nadele van Jenthe Mertens en Stefan Milosevic. Albanese ging echter na twee minuten al in de fout in de eigen zestien. Hij haalde Daniel Opare neer. Scheidsrechter D’Hondt twijfelde ditmaal niet en wees richting penaltystip. De elfmeter werd omgezet door Gianni Bruno. De bezoekers waren van slag en konden geen vuist maken. Na een één-twee met Berahino was Bruno dicht bij zijn tweede doelpunt van de middag. Omar Govea had enkele minuten later meer geluk en kon de 3-0 voorbij een zwemmende Pirard plaatsen. Een kwartier voor affluiten lukte het dan toch voor geel-blauw. Albanese plaatste Heymans met een scherpe voorzet alleen voor doel. De Kempenzoon schoof de bal voorbij Bansen. De lijnrechter zag nog buitenspel, maar de VAR kwam tussen en valideerde het doelpunt, 3-1. Voor Albanese de derde assist van het seizoen. Voor Heymans reeds zijn derde doelpunt van het seizoen. Meer zat er helaas niet meer in voor onze leeuwen. Integendeel, in het absolute slot maakte Gianni Bruno er nog met een droge knal 4-1 van.

Volgende week zaterdag om 18.30 uur ontvangen we OH Leuven in het Freethielstadion. Tegen de promovendus moeten er opnieuw punten gewonnen worden!

Opstelling Zulte Waregem: Eike Bansen, Olivier Deschacht, Daniel Opare (77′ Cameron Humphreys), Laurens De Bock, Jelle Vossen, Omar Govea (71′ Bassem Srarfi), Saido Berahino, Gianni Bruno, Ibrahima Seck, Ewoud Pletinckx en Jannes van Hecke (87′ Abdoulaye Sissako)

Opstelling Waasland-Beveren: Lucas Pirard, Brendan Schoonbaert (64′ Tom Reyners), Dries Wuytens, Aboubakary Koita, Daan Heymans, Andrija Vukcevic, Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic, Jenthe Mertens (46′ Djihad Bizimana), Jur Schryvers en Stefan Milosevic (46′ Alessandro Albanese)