Go back

Waasland-Beveren doet de Ice Bucket Challenge

Tekst & foto: Ward Callens

De ALS Ice Bucket Challenge: de kans dat u er al van gehoord lijkt ons vrij groot. De video’s waarin bekende sporters en andere persoonlijkheden zich laten overgieten met een emmer ijskoud water gaan de laatste dagen viraal. Een erg succesvolle manier, zo is intussen gebleken, om de spierziekte ALS onder de aandacht te brengen en mensen op te roepen om te doneren.

Ook Waasland-Beveren ontsnapte niet aan de hype, maar omdat het om een goed doel gaat werkte de spelersgroep gewillig mee! Onze club werd genomineerd door Football + Foundation, het sociale luik van de KBVB en Pro League, omdat onze spelers wekelijks met hun plusteken op de mouw spelen in de Jupiler Pro League. Een hele eer, als u het ons vraagt.

De slachtoffers voor deze uitdaging lagen voor de hand: de spelers. Maar voor ze elkaar konden onderdompelen met koud kraanwater en ijsblokjes moesten ze natuurlijk nog drie andere slachtoffers aanduiden. De spelers zijn klaarblijkelijk de passage van K3-zangeres Josje Huisman op de Freethiel nog niet vergeten. De groep dacht dan ook spontaan aan de blondine om de Ice Bucket Challenge verder te zetten. Ook de buren van Sporting Lokeren werden aangeduid voor de koude douche.

Voor de derde genomineerde kwam de spelersgroep uit bij de wedstrijd Charleroi – W-B. De strafschopfase is blijkbaar nog niet helemaal vergeten door de spelers, maar laten we stellen dat de nominatie voor de bewuste lijnrechter de meest ludieke en onschuldige manier is om het voorvalletje naar de geschiedenisboeken te verwijzen. En nu uitkijken naar hun Ice Bucket Challenge…