Go back

RSC Anderlecht – W-B: selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Voor de vijfde wedstrijd van het seizoen trekt Waasland-Beveren naar het Constant Van den Stockstadion van RSC Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 24 augustus met aftrap om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christof Dierick.

Vorig seizoen konden onze Leeuwen geen punten pakken tegen de landskampioen, op de Freethiel wonnen de Brusselaars met 0-3 en in het Astridpark werd W-B met een 2-0-nederlaag huiswaarts gestuurd. Anderlecht verloor op speeldag 4 van de huidige jaargang zijn eerste punten van het seizoen. In het Kuipje kwam paars-wit niet verder dan een 2-2 gelijkspel. W-B speelde de voorbije weken 2 keer gelijk, 2 keer ook kwam geel-blauw terug van een achterstand. “De laatste weken hebben we onze mentale weerbaarheid getoond”, verduidelijkt trainer Ronny Van Geneugden. “Het geloof in eigen kunnen is ook sterk aanwezig in de kleedkamer.”

“Die mentale sterkte heeft zich nog niet vertaald in het klassement. Maar wij moeten niet panikeren en hard blijven werken. De punten kunnen dan niet uitblijven.” Voor de wedstrijd bij Anderlecht wil Van Geneugden zich vooral spiegelen aan de tweede helft in Charleroi. “We moeten die ingeslagen weg van het wedstrijdslot tegen Charleroi vervolgen, met een positief gevoel, met drang naar voren, met af en toe ook voetballend mooie dingen. We zetten er verlies om in puntengewin en toonden onze mentale weerbaarheid. We moeten tegen Anderlecht voortgaan op dat elan, vrank en vrij voetballen en onszelf niet ingraven”, aldus de hoofdtrainer.

Geen geschorsten bij Waasland-Beveren. Van Geneugden kan wel nog geen beroep doen op Cédric D’Ulivo. Aboubakar Oumarou is twijfelachtig. Ante Vukusic is speelgerechtigd en behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie.

De geselecteerde spelers (in numerieke volgorde): Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Bojovic, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Ibou, Oumarou (?), Emond, Destorme, Steppe, Blondelle, Vermeulen, Kyeremeh, Coosemans, Luyckx en Deflem.