Go back

W-B haalt twee keer achterstand op bij Charleroi (2-2)

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft voor het tweede weekend op rij gelijkgespeeld. Ditmaal deelde geel-blauw de punten met Sporting Charleroi. W-B kwam in het Stade du Pays twee keer op achterstand, maar zette in de tweede helft orde op zaken. 

Vergeleken met de wedstrijd tegen KVC Westerlo voerde trainer Ronny Van Geneugden één wissel door in zijn basiself voor de verplaatsing naar Charleroi. Aboubakar Oumarou startte aan de wedstrijd in plaats van Daimy Deflem. Belofte Gyamfi Kyeremeh werd voor het eerst geselecteerd en mocht plaatsnemen in de dugout.

Van Geneugden koos voor een driemansvoorhoede met Oumarou in het punt en ‘Ibou’ Sawaneh en Renaud Emond op de flanken. Voor Waasland-Beveren echter goed en wel gepositioneerd stond, keek het al tegen een achterstand aan. Enes Saglik, maandag tegen de beloften ook al goed voor een doelpunt, vloerde Colin Coosemans met een harde volley.

Door de vroege openingstreffer was Charleroi ontketend, met prima kansen voor Cédric Faure en Lynel Kitambala, die te nonchalant omsprongen met het doelgevaar. W-B reageerde via Ibou, die twee keer kon aanleggen, maar zijn pogingen niet kon kadreren. Veel verder kwam geel-blauw niet tegen de Zebra’s, die nauwelijks kansen weggaven achterin. Vlak voor de pauze moest een (licht) geblesseerde Aboubakar Oumarou naar de kant. Milos Maric kwam hem aflossen. Het bleef 1-0 na een ondermaatse eerste helft.

Een ander spelbeeld aan het begin van de tweede periode: W-B trok meteen ten aanval. Ibou zette voor tot bij Maric, die zijn schuiver gepareerd zag worden door Parfait Mandanda. De geel-blauwe druk resulteerde ook in enkele corners. Bij de derde hoekschop bereikte Maric David Destorme in de gevarenzone en knikte de aanvallende middenvelder het leer hard tegen de touwen: 1-1.

Geel-blauw had na de pauze het commando helemaal overgenomen van Charleroi. Destorme bediende Robin Henkens, wiens volley uiteen spatte op de dwarsligger. Wat later werd opnieuw Destorme in stelling gebracht. Zijn schot werd met een zweefduik gered door Mandanda. Een tweede Beverse goal kwam er niet, wel een strafschopdoelpunt aan de overzijde. Een assistent van scheidsrechter Delacour had handspel gezien en liet de bal op de stip leggen. Invaller Giuseppe Rossini zette de elfmeter om: 2-1.

Zo moest W-B weer op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg acteerde te nonchalant in de slotfase en dat werd uiteindelijk ook afgestraft door geel-blauw. Milos Maric legde met een geplaatst schot de 2-2-eindstand vast. Diep in blessuretijd kon Daimy Deflem nog alleen op de Charleroi-doelman af, maar de scheidsrechter floot de wedstrijd af. Opnieuw een puntendeling dus voor Waasland-Beveren, dat volgend weekend opnieuw op verplaatsing speelt, bij RSC Anderlecht.

 

Sporting Charleroi: Mandanda; François, Dewaest, Martos, N’Ganga; Saglik (69′ Kebano), Marcq, Tainmont; Ndongala, Faure (69′ Rossini), Kitambala (81′ Houdret)

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic, Robson, Corstjens (66’ Blondelle), Addy; Henkens (86’ Deflem), Destorme, Hubert; Oumarou (43′ Maric), Emond, Ibou

 

Doelpunten: 2’ Saglik 1-0, 56’ Destorme 1-1, 74’ Rossini (pen.) 2-1, 90′ Maric 2-2

Gele kaarten: 11’ Corstjens, 25’ Bojovic, 73’ Hubert, 75’ Rossini 80’ Addy, 84’ Robson

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Toeschouwers: 6.540