Go back

Reacties na W-B – KVC Westerlo (1-1)

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Mijusko Bojovic

“Ik heb een vreemde wedstrijd beleefd. Eerst kreeg ik een gele kaart, ik weet eigenlijk niet waarom, ik had de scheidsrechter niet gehoord. Bij mijn handspel wilde ik er net voor zorgen dat we geen strafschop tegen kregen door mijn arm weg te trekken, maar de bal raakte mijn arm en de scheidsrechter wees naar de stip. Enkele minuten later kon ik gelukkig de gelijkmaker tegen de netten duwen en zo mijn fout rechtzetten. Zo konden we ons eerste punt van de competitie nemen.”

 

David Destorme

“We wilden vanaf de eerste minuut van de wedstrijd tonen dat de Freethiel ons terrein is en meteen druk naar voor zetten. Dat is ons goed gelukt, we konden onmiddellijk enkele kansen versieren, maar helaas werden deze niet afgewerkt mede dankzij enkele mooie reddingen van de doelman van Westerlo. Verder hielden we mooi stand in de eerste helft omdat we de wedstrijd slim aanpakten, al zijn we niet echt tevreden met dat ene puntje, we wilden de volle buit nemen. Maar de omstandigheden zaten een beetje tegen: tegen het einde van de wedstrijd op strafschop op achterstand komen, betekent meestal dat je de wedstrijd ook verliest. Gelukkig konden we nog gelijkmaken, want een nederlaag was zeker niet verdiend geweest.”

 

Daimy Deflem

“We hebben hier vandaag twee punten verloren. Er was naar mijn menig maar één ploeg die de overwinning verdiende en dat was W-B. Over de strafschop van Westerlo kan ik me niet uitspreken, ik stond aan de andere kant van het terrein. Maar ik werd ook duidelijk weggetrokken toen ik de bal wilde binnenkoppen. Zo werd ons jammer genoeg een strafschop ontnomen. Nu moeten we in de volgende wedstrijden de verloren punten inhalen, om te beginnen volgende week in Charleroi en wie weet de week erop stunten op het terrein van Anderlecht. Waarom niet?”