Go back

Ronny Van Geneugden: “Weerbaarheid en goede mentaliteit getoond”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“Ik onthoud na onze tweede helft in de eerste helft dat er meer in zat voor ons”, opende Ronny Van Geneugden de persbabbel na afloop van het 1-1-gelijkspel tegen KVC Westerlo. “We wilden tegen Westerlo, dat na die 6 op 6 toch in de flow zit, meteen van bij de eerste minuut onder druk zetten, er met volle gas tegenaan gaan. We hebben ook de nodige aandacht geschonken aan stilstaande fases.”

“Meteen hadden we kansen via Bojovic en Robson”, vervolgde Van Geneugden. “Daarna hield Coosemans ons in de wedstrijd met een paar knappe saves. Tijdens de rust hebben we gevraagd om door te gaan met het spel uit de eerste helft, maar om wel meer te kiezen voor de combinatie. We grepen Westerlo meteen vast na de pauze. David Addy speelde een goede wedstrijd, hij vroeg zelf om zijn wissel want zat er helemaal door.”

“De penalty viel wat uit het niets. We toonden daarna heel wat weerbaarheid en een goede mentaliteit en kwamen verdiend terug gelijk. Het publiek stond ook echt achter de ploeg vandaag. We kregen in de slotfase nog kansen met Oumarou en Hubert. Ik ben teleurgesteld met het resultaat, maar tevreden over de inzet en de mentale weerbaarheid van de ploeg”, besloot de trainer.