Go back

W-B – KVC Westerlo: selectie & voorbeschouwing

Voor onze tweede thuiswedstrijd van het seizoen ontvangen we zaterdag nieuwkomer KVC Westerlo. De wedstrijd wordt afgetrapt op om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts.

Westerlo begon jaargang 2014-2015 met een stunt door Sporting Lokeren met een nederlaag terug naar het huis te sturen. Ook vorige week kon het in Charleroi de volle buit nemen. Westel staat zo mee bovenaan met een 6 op 6. Voor onze Leeuwen begon de Jupiler Pro League minder goed na nederlagen tegen Club Brugge en Moeskroen-Peruwelz.

Voor de laatste onderlinge confrontaties tussen beide elftallen moeten we terug naar het seizoen 2011-2012, toen beide teams deelnamen aan de eindronde in tweede nationale. Op bezoek in ’t Kuipje nam W-B de volle buit met een 1-2-zege. Enkele weken later werd er ook op de Freethiel gewonnen: 3-1. Waasland-Beveren promoveerde na de eindronde naar de Jupiler Pro League, terwijl Westerlo naar tweede klasse zakte.

Voor de confrontatie van zaterdag kan trainer Ronny Van Geneugden geen beroep doen op  Hrvoje Cale, die tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen-Peruwelz geblesseerd uitviel na een tik tegen de enkel. Nieuwkomers David Destorme en David Addy zijn speelgerechtigd en behoren wel tot de wedstrijdselectie. Van Geneugden haalt voor de partij tegen Westerlo ook twee beloften bij de kern: rechtsachter Brian Oppong en (flank)aanvaller Gyamfi Kyeremeh. Voor Oppong (15-08-1995) is het een vroeg verjaardagscadeau, hij wordt volgende week 19. Kyeremeh (09-03-1995) is al 19. Beide spelers trainden al heel de week mee met de A-kern na hun bemoedigende prestatie in een oefenwedstrijd van de beloften tegen KSV Bornem.

 

De 20-koppige selectie voor Waasland-Beveren – KVC Westerlo (in numerieke volgorde): Rogiest, Corstjens, Robson, Bojovic, Hubert, Addy, Henkens, Maric, Ibou, Oumarou, Emond, Destorme, Steppe, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Luyckx, Deflem, Oppong, Kyeremeh

Geblesseerd: Cale, D’Ulivo

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Rowell, De Pauw, Van den Eynde, M’Sila

 

Ronny Van Geneugden blikt vooruit op het duel met Westerlo: “Er zullen enkele veranderingen te zien zijn ten opzichte van vorige week. Of ik mijn systeem ga veranderen? We willen vooral vanaf de eerste minuut het spel in handen nemen.”

“Het wordt een heel belangrijke wedstrijd, geen zespuntenmatch, daar spreek je pas van in de eindfase van het seizoen. We moeten trachten een verlengstuk breien aan de prestatie tegen Club Brugge. De wedstrijd tegen Moeskroen-Peruwelz was dan weer niet goed. De wil was er wel, de uitvoering was minder.”

“Het is belangrijk dat de samenwerking van de voorbije acht weken zich vertaalt in resultaat. Iedereen binnen de club heeft daar nood aan. Een scenario zoals vorig seizoen willen we koste wat kost vermijden. Daarom moeten we in de komende wedstrijden punten sprokkelen”, aldus de coach.