Go back

W-B start seizoen met 0 op 6 na verlies bij Moeskroen-Péruwelz

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In Le Canonnier ging W-B met 1-0 onderuit bij Royal Mouscron-Péruwelz. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd halverwege de eerste helft gemaakt door aanvaller Abdoulay Diaby.

Ronny Van Geneugden wijzigde zijn basiself op één plaats in vergelijking met de openingswedstrijd tegen Club Brugge: Robson Severino Da Silva was wedstrijdfit en nam voor zijn W-B-debuut centraal achterin de plaats in van Mijusko Bojovic. Voor het overige dezelfde achttien namen op het wedstrijdblad bij W-B.

De eerste dreiging kwam van Moeskroen-Péruwelz. De thuisploeg dreigde via Anice Badri en Abdoulay Diaby, die hun pogingen niet konden kadreren. Het overwicht was voor de thuisploeg, aan de overzijde kon enkel Milos Maric dreigen met een vrijschop die net naast schoof. Even voor het halfuur zette RMP het veldoverwicht om in een doelpunt. Het voorbereidend werk was van Steeven Langil, de afwerking van Abdoulay Diaby.

Het spelniveau zakte even na de openingstreffer. W-B kwam er nog eens uit via Aboubakar Oumarou, wiens schot in extremis werd afgeblokt en in hoekschop belandde. Ook Badri had voor de pauze nog een knal in huis, Colin Coosemans pareerde. De stand na een matige eerste periode: 1-0.

Ronny Van Geneugden wisselde voor de tweede helft Jorn Vermeulen voor een extra aanvaller, Renaud Emond. Robin Henkens nam Vermeulens positie over, Oumarou ging op de flank spelen. In een gesloten tweede periode was een kopbal over doel van Siebe Blondelle een van de weinige kansen. Waasland-Beveren had nu wel het veldoverwicht, maar dat vertaalde zich te weinig in doelgevaar.

Veel steriele druk van geel-blauw in de slotfase, met Alec Luyckx en Daimy Deflem tussen de lijnen. De verdediging bij de thuisploeg gaf echter weinig weg. Ibou probeerde de RMP-doelman te verschalken in de korte hoek, maar zijn poging ging naast. Het bleef 1-0 in Moeskroen. Zo verloor W-B ook zijn tweede JPL-duel en blijft het achter met 0 op 6. Volgend weekend wacht de confrontatie met die andere promovendus: KVC Westerlo.

 

Moeskroen-Péruwelz: Cros; Peyre, Mezague, Delacourt, Monteyne; Vandendriessche, Michel (92′ Jeanvier), Dingome; Badri (86′ Perez), Diaby, Langil (78’ Mohamed)

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen (46’ Emond), Robson, Corstjens, Blondelle, Cale (68’ Deflem); Hubert, Maric (83’ Luyckx), Henkens; Oumarou, Ibou

Doelpunten: 25’ Diaby 1-0

Gele kaarten: 20’ Ibou, 26’ Delacourt, 48’ Blondelle