Go back

Van Geneugden: “Verkeerde keuzes gemaakt”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“Moeskroen-Péruwelz speelde vinnig in de eerste helft”, opende Ronny Van Geneugden de persbabbel na afloop van de wedstrijd. “Wij hadden moeite met hun individuele kwaliteiten in het aanvallende compartiment. We konden wel een aantal keren tegen prikken via Ibou, maar maakten de verkeerde keuzes. De thuisploeg was gevaarlijk met hun individuele acties en snelheid. De enkele echte uitgespeelde kansen die ze kregen werden gepareerd door onze doelman”, vervolgde de trainer. “Het doelpunt viel uit een actie die te makkelijk mocht doorgaan.”

Toch vond de oefenmeester dat er meer in zat op basis van de tweede helft van W-B. “Tijdens de rust hebben we proberen bijsturen door over te stappen op een 4-3-3-systeem. Zo konden we meer power in ons spel brengen, maar Moeskroen kon met hun snelheid voorin dan weer gebruik maken van de ruimte die er vrijkwam.”

“Op basis van de tweede periode verdienden we een doelpunt, maar de bal viel niet op de juiste plaats. We maakten voorin een paar verkeerde keuzes. De wedstrijd leverde niet het gehoopte resultaat op, maar de manier van werken in de tweede helft moeten ons in de toekomst wél resultaat kunnen bezorgen””, aldus Ronny Van Geneugden.