Go back

Jarige Bojovic bezorgt W-B een punt tegen Westerlo (1-1)

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren en KVC Westerlo hebben op de derde speeldag van de Jupiler Pro League 2014-2015 de punten gedeeld op de Freethiel. Na een scoreloze eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong vanop de stip. Mijusko Bojovic, net vandaag jarig, maakte enkele minuten later verdiend gelijk. Verder kwam W-B niet meer. Zo sprokkelde geel-blauw zijn eerste punt in de competitie.

Ronny Van Geneugden had aangekondigd het in de wedstrijd tegen Westerlo anders te gaan aanpakken. De oefenmeester wijzigde niet alleen zijn spelbezetting naar een 4-5-1 (4-3-3 in balbezit), ook zijn basiself zag er op vier plaatsen anders uit. Nieuwkomers David Addy en David Destorme, Renaud Emond en Daimy Deflem verschenen aan de aftrap. Voor belofte Brian Oppong was er een plaatsje op de bank.

Waasland-Beveren ging furieus van start. Er waren meteen kansen voor Mijusko Bojovic en Robson Severino Da Silva, maar er werd niet gescoord. Aan de overkant wer een schot van Jarno Molenberghs uit doel gepareerd door Colin Coosemans, die ook even later op de kopbal van Nils Schouterden een prima reflex in huis had. Geel-blauw dreigde voor de pauze nog met wat stilstaande fases en diep in het slot was Renaud Emond nog dicht bij de openingstreffer, maar het waren toch de bezoekers die de eerste periode op punten op hun naam mochten schrijven.

Vroeg in de tweede helft nam W-B zijn tegenstander bij de keel. Kansjes voor Emond, Daimy Deflem en een hard werkende David Addy waren echter niet gevaarlijk genoeg om een sterk keepende Koen Van Langendonck te verschalken. Westerlo kwam nauwelijks meer in de buurt van de kooi van Coosemans, maar toen Schouterden toch eens het leer in de zestien bracht kwam die tegen de arm van Bojovic en legde scheidsrechter Lambrechts de bal op de stip. Frédéric Gounongbe faalde niet en bracht Westel op voorsprong: 0-1.

De thuisploeg reageerde echter prima en lang liet de gelijkmaker niet op zich wachten. Na een klutsbal in de grote rechthoek kwam het leer voor de voet van Mijusko Bojovic, die beheerst overhoeks in doel schoot: 1-1, een verdiende gelijkmaker voor W-B. Gedragen door een enthousiast thuispubliek had geel-blauw nog een slotoffensiefje in huis, met onder andere twee doelkansen voor de ingevallen Aboubakar Oumarou. De score bleef echter ongewijzigd. Zo pakte Waasland-Beveren zijn eerste -verdiende- punt in de Pro League.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic, Robson, Corstjens, Addy (63′ Oumarou); Ibou, Henkens, Destorme, Hubert, Deflem (89′ Blondelle); Emond

KVC Westerlo: Van Langendonck; Apau, Maertens, Schuermans, Godeau; Molenberghs (79′ Verschueren), Geudens, Rommens, Schouterden; Aoulad (88′ Dorda), Gounongbe

Doelpunten: 73′ Gounongbe (pen.) 0-1, 77′ Bojovic 1-1

Gele kaarten: 27′ Geudens, 30′ Bojovic, 38′ Deflem, 62′ Hubert, 74′ Henkens, 75′ Apau