Go back

Beloften beginnen aan hun seizoen

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De belofteploeg van Waasland-Beveren begint maandagavond aan het nieuwe seizoen. De jongens van Tim Bavré openen bij Sporting Charleroi. Vorig seizoen werd een grand cru-jaar voor de beloften, met het behalen van de A-reeks. Dit jaar zijn de voornaamste doelstellingen voor de jonge kern: aantrekkelijk en aanvallend voetbal brengen en één of meerdere jongeren laten doorstromen naar de A-kern.

Met een sterk vernieuwde en verjongde beloftekern hervat trainer Tim Bavré de beloftecompetitie. In het tussenseizoen zochten heel wat spelers nieuwe oorden op, zoals Sporting Sint-Niklaas, KSV Temse of Svelta Melsele. Met jongens die doorschoven van de U19 aangevuld met enkele nieuwkomers wil Bavré zijn team komend seizoen vooral goed voetbal laten brengen. Net als vorig jaar de A-reeks halen zou een mooie plus zijn, maar is geen vereiste.

De voornaamste doelstelling is beloften laten doorstromen naar de A-kern van trainer Ronny Van Geneugden, die al bewees heel wat aandacht te hebben voor de W-B-beloften. Zo nam hij Maxim Nijs, Kevin Hebbelinck, Niels De Pauw en Josué Kabongo mee op trainingsstage, werd De Pauw intussen definitief bij de A-kern gehaald en zat Brian Oppong tegen Westerlo op de bank.

De beloftekern van Bavré telt achttien spelers, al zullen zij in hun competitieduels regelmatig versterkt worden door A-kernspelers die wedstrijdritme moeten opdoen. Tijdens de fandag kon het grote publiek al een eerste keer kennis maken met deze jonge leeuwen. We lijsten ze hieronder nog eens op voor u:

Doelmannen
Jens Schroyens
Nicola Hanselaer

Verdedigers
Yannick Vermeiren
Brian Oppong
Tom Vermeire
Wouter Van Moer
Thomas Michot
Maxim Nys

Middenvelders
Bert Sebrechts
Niels Loriers
Gilles Van Remoortere
Kevin Hebbelinck
Gyamfi Kyeremeh
Remco Pieters
Younes Achter

Aanvallers
Enes Vuran
Josué Kabongo
Simon Spangenberg

Op maandag 11 augustus (19.30 u.) spelen de beloften in Montignies-sur-Sambre hun eerste wedstrijd van het seizoen 2014-2015. Na Sporting Charleroi volgen confrontaties met Standard Luik en Club Brugge. Hieronder een overzichtje van de eerste vijf competitiewedstrijden van de W-B-beloften.

  • 11-08-2014 (19.30 u.): Sporting Charleroi – Waasland-Beveren
  • 18-08-2014 (19.30 u.): Waasland-Beveren – Standard Luik
  • 25-08-2014 (19.30 u.): Club Brugge – Waasland-Beveren
  • 01-09-2014 (19.30 u.): KV Oostende – Waasland-Beveren
  • 15-09-2014 (19.30 u.): Waasland-Beveren – KAA Gent