Go back

Aanvallende versterking voor W-B: welkom Ante Vukusic!

Tekst: Ward Callens - Foto: Snimio Sergej/Drechsler

Waasland-Beveren heeft een nieuwe spits. Ante Vukusic wordt een jaar ter beschikking gesteld door zijn broodheer Pescara Calcio.

Waasland-Beveren bereikte woensdagmiddag een akkoord met het Italiaanse Pescara Calcio over een uitleenbeurt van de Kroatische spits. Eerder kwam de club al tot een akkoord met Vukusic (04-06-1991) zelf.

De club is ervan overtuigd met Vukusic de nodige versterking in het aanvallende compartiment gevonden te hebben. Vukusic brak in eigen land op jonge leeftijd door bij Hajduk Split. Hij maakte er 36 doelpunten in 84 competitiewedstrijden en trad met de club aan in de Europa League. In de zomer van 2012 versierde hij een transfer naar het naar de Serie A gepromoveerde Pescara, dat bijna 4 miljoen euro betaalde voor de spits.

Vukusic speelde 19 wedstrijden in de Serie A en kwam er 1 keer tot scoren. In februari 2014 werd de Kroaat omwille van zijn statuut als niet-EU-speler uitgeleend aan het Zwitserse Lausanne-Sport, waarvoor hij 4 keer de weg naar de netten vond. De aanvaller doorliep de jeugdreeksen bij de Kroatische nationale ploeg en speelde tot dusver één interland voor de Kroatische nationale hoofdmacht.