Go back

Beloften onderuit bij versterkt Charleroi (5-1)

De belofteploeg van Waasland-Beveren heeft maandagavond zijn eerste competitieduel van het nieuwe seizoen verloren. Bij Sporting Charleroi gingen de jongens van trainer Tim Bavré met 5-1 onderuit. Vooral het verschil in ervaring en de aanwezigheid van 10 A-kernspelers bij de thuisploeg deed W-B de das om.

Tim Bavré kon voor de eerste wedstrijd van de beloftecompetitie beroep doen op een vijftal spelers uit de A-kern: Benny Rogiest, Niels De Pauw, Jonathan Rowell, Alec Luyckx en Arne Van den Eynde. Bij Charleroi stonden dubbel zoveel spelers uit de hoofdmacht tussen de lijnen. Het verschil in leeftijd en ervaring liet zich al gauw voelen. Na een dik halfuur stond W-B al 2-0 in het krijt.

Na de pauze verscheen W-B gretiger op de mat, maar het was vooral thuisspeler Kebano Neeskens die een bepalende rol opeiste. Charleroi verdubbelde op het uur in een paar minuten de score: 4-0. Kort daarop kon geel-blauw tegenscoren: Arne Van den Eynde werd bediend door Brian Oppong en veegde de nul van het bord. Van den Eynde en Niels Loriers hadden daarna nog kansen op een tweede Beverse treffer, maar in de slotfase viel het doelpunt nog aan de overzijde. Eindstand: 5-1.

Zo werd het vooral een les in ervaring voor de jonge W-B-beloften, die bijna allemaal uit het geboortejaar 1995, 1996 of zelfs 1997 zijn. Bij de thuisploeg lag de gemiddelde leeftijd zeker een vijftal jaar hoger en die ervaring maakte maandag het verschil. Komende maandag wacht met Standard Luik opnieuw een te duchten tegenstander, maar eerst ontvangt W-B nog Sporting Lokeren voor de Beker van België U21.

 

Sporting Charleroi: Baume, Celsy, Willems, Marinos (74′ Smars), Leemans (k), Houdret, Kebano (65′ Adrian), Rossini (74′ Zidda), Saglik, Coulibaly, Galvez Lopez

Waasland-Beveren: Rogiest; Oppong (75′ Sebrechts), Vermeire (k), De Pauw, Van Remoortere; Rowell, Kyeremeh (64′ Vermeiren), Luyckx, Vuran (73′ Loriers), Van den Eynde; Nys

 

Doelpunten: 26′ Coulibaly 1-0, 35′ Saglik 2-0, 57′ Saglik 3-0, 60′ Rossini 4-0, 64′ Van den Eynde 4-1, 89′ Adam 5-1

Gele kaarten: 55′ Van Remoortere