Go back

Sporting Charleroi – W-B: selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Zaterdag staat Waasland-Beveren oog in oog met Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stade du Pays de Chaleroi en vangt aan om 20.00 u. Scheidsrechter is Christophe Delacour. Beide ploegen konden deze jaargang nog niet winnen. W-B pakte afgelopen weekend 1 punt tegen Westerlo, Charleroi kon nog geen punten pakken en staat voorlopig laatst in het klassement.

Voor beide teams is het dus een wedstrijd met heel wat inzet. Supporters van W-B die de verplaatsing naar Charleroi willen maken om onze Leeuwen toe te schreeuwen betalen ter plaatse €15 (volwassenen) of €6 (kinderen) voor een ticket. Adres: Boulevard Zoé Drion 19, 6000 Charleroi. Ingang bezoekers (T2) via Rue des Sports. Vorig seizoen eindigden beide confrontaties op een gelijkspel. In Charleroi graaide geel-blauw in extremis nog een puntje mee (1-1), op de Freethiel eindigde de partij op een scoreloos gelijkspel.

Voor Cédric D’Ulivo, die deze week de looptrainingen heeft hervat, komt de wedstrijd van zaterdag nog te vroeg. Aanwinst Ante Vukusic trainde nog niet mee op de Freethiel en is nog niet speelgerechtigd. De technische staf beslist later -na de bekerwedstrijd van de U21- welke drie namen nog toegevoegd worden aan de selectie. Voor beloftespeler Gyamfi Kyeremeh is er in elk geval plaats in de 18-koppige wedstrijdkern van Van Geneugden.

 

Selectie W-B (in numerieke volgorde): Corstjens, Cale, Robson, Bojovic, Hubert, Addy, Henkens, Maric, Ibou, Oumarou, Emond, Destorme, Steppe, Blondelle, Vermeulen, Kyeremeh, Coosemans, Deflem

Geblesseerd: D’Ulivo

Geschorst: /