Go back

Reacties na Sporting Charleroi – Waasland-Beveren (2-2)

Tekst: Birger Vanduyfhuys Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

David Destorme

“Het eerste halfuur was rampzalig. In de rust kregen we een donderpreek van de coach. Ik moet zeggen dat het stil was in de kleedkamer. We wilden in de tweede helft zo vlug mogelijk die gelijkmaker scoren zodat we nog de tijd hadden om voor de volle buit te gaan. Bijna was die treffer er ook onmiddellijk via Milos Maric, jammer dat die bal er al niet inging. Gelukkig maakten we kort daarop toch de gelijkmaker. Dat ik die goal kan maken was leuk, mijn eerste voor Waasland-Beveren.”

“Ik was tevreden, maar een twintigtal minuten later was het iets minder plezant toen de grensrechter zijn vlag in de lucht stak voor een strafschop. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de bal wel raak met mijn hand, maar zeker niet opzettelijk. Ik probeerde hem gewoon weg te koppen en moest die beweging maken om te kunnen springen. Zo kwam het leer ongelukkig tegen mijn hand terecht. Gelukkig konden we nog eens tegen scoren en zo een punt meenemen naar huis.”

 

Wouter Corstjens

“We speelden een wedstrijd met twee gezichten. We zaten in het eerste wedstrijdkwart totaal niet in de wedstrijd en hadden geluk dat het maar 1-0 stond. Tijdens die periode waren de ruimtes veel te groot waardoor zij er steeds doorkwamen. Zo moest ik ook nog een fout maken op een doorgelopen speler. Ik moest iets doen, hij zou anders alleen op ons doel zijn gegaan. De overtreding gebeurde nog op de helft van Charleroi, wellicht daardoor dat de ref een gele kaart trok en geen rood.”

“Na de rust waren we de betere ploeg. Na de gelijkmaker van David wilden we absoluut volop voor de volle buit gaan, maar het doelpunt viel aan de overkant en dat zorgde ervoor dat we nog hard moesten werken voor een punt. Zelf heb ik de penaltyfase niet goed gezien. Frustrerend dat we twee weken op rij zo’n discutabele strafschop incasseren. Positief is dat we net als vorige week onze mentale weerbaarheid hebben getoond, en voor de tweede keer in de wedstrijd een achterstand weg konden werken. In de laatste seconden werd Daimy nog onbegrijpelijk teruggefloten. Voor hetzelfde geld hadden we alsnog gewonnen, wat toch een beetje een zuur gevoel heeft aan de wedstrijd.”