Go back

W-B huiswaarts zonder punten na magere zege paars-wit (1-0)

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft het Astridpark verlaten zonder punten. Het verloor op het veld bij landskampioen Anderlecht met het kleinste verschil: 1-0. Nathan Kabasele was de boosdoener van dienst, hij trof kort na de pauze raak voor paars-wit.

Geen Aboubakar Oumarou voor de wedstrijd bij Anderlecht. De Kameroener geraakte niet speelklaar. Hij werd in de spits vervangen door Ante Vukusic, die zo meteen in de basis mocht debuteren. Ook Milos Maric werd bedacht met een bassistek na diens sterke invalbeurt tegen Charleroi. Mijusko Bojovic was opnieuw rechtsachter.

Na een studieronde van een kwartiertje, waarin Waasland-Beveren aardig meevoetbalde, was de eerste kans voor David Hubert. Een vrije trap belandde bij de middenvelder, die in één tijd naast het doel van Silvio Proto schoot. Bij Anderlecht stond debutant Steven Defour tussen de lijnen. Halfweg de eerste periode mikte hij een vrijschop naast, het eerste vermeldenswaardige wapenfeit van paars-wit. Er volgden nog kansjes via Chancel Mbemba en Nathan Kabasele, maar W-B hield al bij al makkelijk stand. Kort voor de pauze probeerde Dennis Praet het met een schuiver, Colin Coosemans ging goed plat. Beide teams gingen zo doelpuntenloos de pauze in.

Anderlecht kwam in de tweede periode een pak gevaarlijker voor de dag. Alexandar Mitrovic waarschuwde geel-blauw eerst nog met twee kopballetjes en meteen daarop devieerde hij de bal van kortbij over de dwarsligger. Een doelpunt hing in de lucht en viel uiteindelijk ook op hoekschop. Het was Nathan Kabasele die het leer van in doel kon duwen: 1-0. W-B reageerde via Ante Vukusic, die een prima schot in huis had. De reflex van Proto mocht er ook wezen.

De bezoekers zochten in de slotfase de kooi van de Anderlecht-goalie op, voetbalden bij momenten ook aardig tot aan de gevarenzone, waar het vaak een verhaal van ‘net niet’ was. Paars-wit loerde op de counter: Matias Suarez en de ingevallen Gohi Bi Cyriac konden hun schot niet kadreren. David Destorme kon dat diep in het slot wel, Proto werkte nog net in hoekschop. Zo miste W-B in extremis nog de kans om met een punt huiswaarts te keren. Eindstand: 1-0. Komend weekend komt Lierse SK op bezoek in de Freethiel.

 

RSC Anderlecht: Proto; N’Sakala, Mbemba, Nuytinck, Deschacht; Kabasele (68’ Acheampong), Defour (79’ Dendoncker), Tielemans, Praet; Suarez (83’ Cyriac), Mitrovic

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic (68’ Vermeulen), Robson, Corstjens, Addy; Destorme, Hubert, Maric; Henkens (85′ Deflem), Vukusic (73’ Emond), Ibou

Doelpunten: 55’ Kabasele 1-0

Gele kaarten: 20’ Robson, 43’ Nuytinck, 72’ Mitrovic, 89’ Vermeulen

Scheidsrechter: Christof Dierick