Go back

Ronny Van Geneugden: “Een gemiste kans”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“Dit was een gemiste kans om met minstens één punt naar de Freethiel terug te keren”, concludeerde Ronny Van Geneugden na de 1-0-nederlaag bij RSC Anderlecht. “We speelden goed georganiseerd in de eerste helft, maar brachten te weinig in balbezit, waren te weinig balvast op de helft van de tegenstrever. We leverden veel inspanningen om de bal te recupereren, maar werden daarvoor niet beloond met balbezit.”

“Toch kregen we nog een mooie kans via David Hubert,” vervolgde Van Geneugden zijn analyse. “We hielden ondanks de dreiging van Anderlecht vrij goed stand tot aan de pauze. Tijdens de rust vroeg ik de spelers met meer vertrouwen te spelen, er meer in te geloven. Maar het was Anderlecht dat scherp uit de kleedkamer kwam. De manier hoe de tegengoal viel is wel pijnlijk voor ons: hoe we de corner weggaven en hoe dat doelpunt dan viel op hoekschop. Jammer is dat.”

AAA_3424plat

De oefenmeester zag vervolgens wel de juiste reactie van zijn pupillen: “In de laatste twintig minuten speelden we met veel drang naar voor en probeerden we offensief voetbal te brengen. We konden ook wat kansen creëren en vanuit de tweede bal voor gevaar zorgen. Zo was er de kopbal voor Wouter, de doelpoging van Ante en in de 89ste minuut nog de trap van Destorme.”

“Je weet natuurlijk ook wel dat je het laatste kwartier veel ruimte weggeeft. Anderlecht had eventueel nog een tweede treffer kunnen maken, maar dat gebeurde niet waardoor de kans op de gelijkmaker bleef bestaan. De kansen die je krijgt tegen topploegen moet je natuurlijk wel pakken, dat hebben we vandaag jammer genoeg niet gedaan”, aldus Van Geneugden.