Go back

Ante Vukusic: “Ik hoop hier veel doelpunten te maken”

Tekst & foto: Ward Callens

Woensdagmiddag werd onze aanwinst Ante Vukusic (04-06-1991) voorgesteld aan de pers. De aanvaller gaf er tekst en uitleg bij zijn transfer naar de Freethiel. Waarom hij voor Waasland-Beveren koos? “Ik wil veel spelen en ben blij dat ik deze kans heb gekregen in Beveren in een goede competitie die kansen biedt aan jonge spelers. Dat is anders in Italië, waar slechts een vijftiental spelers van rond de 22 jaar rondlopen. De meesten worden dan ook uitgeleend.”

“Ik hoop in België veel te scoren. Dat zou goed zijn voor de club én voor mij. Ik wil Pescara laten zien wat ik in mijn mars heb en dat ik mijn hoge transferprijs (nvdr., Pescara betaalde in 2012 bijna €4 miljoen voor de spits) waard ben. Ik zou graag opnieuw een goede periode zoals bij Hajduk Split beleven.” Gevraagd naar zijn herinneringen van de confrontatie met Hajduk tegen Anderlecht, waarin de aanvaller wist te scoren, antwoordde Vukusic met een kwinkslag: “Laten we dat opnieuw proberen.”

Vukusic vindt bij W-B zijn vriend en landgenoot Hrvoje Cale terug, die hem al wegwijs had gemaakt in de club. “Ook is het een voordeel dat er heel wat spelers zijn die mijn taal spreken,” vertelt hij. “Dat bevordert mijn integratie.” Vukusic drukt zich daarnaast vlot uit in het Italiaans, dat hij o.a. met Colin Coosemans en Wim De Corte kan spreken.