Go back

Freethielnieuws 18-08: beloften komen tekort tegen Standard (0-2)

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond hun tweede competitiewedstrijd, tegen Standard Luik, verloren met 0-2. Geel-blauw incasseerde voor en na de pauze een doelpunt. In de eerste helft ging het gelijk op, tot de bezoekers hun neus een paar keer aan het  venster staken. Het leidde kort voor de pauze tot de 0-1 via de voet van Reda Jaadi. De tweede helft was minder kansrijk. W-B probeerde druk te zetten op de Rouches, maar vonden weinig openingen in de Luikse defensie. In de slotfase legde Pierre Biscotti de 0-2 eindstand vast.

Waasland-Beveren: Steppe; Vermeulen, Vermeire (75′ Vuran), De Pauw, Deflem (55′ Van Remoortere); Rowell, Van den Eynde, M’Sila; Luyckx, Spangenberg (85′ Oppong), Kyeremeh

Standard Luik: Picard; Kerstenne, Van Den Ackerveken, De Sart, Achaoui; Remacle, Jaadi, Segbia; Delogu (82′ Pezzin), Biscotti (88′ De Norre), Badibanga (85′ Dimata)

 

Eerder op de dag verzamelden de A-kernspelers die niet met de beloften aantraden op de Freethiel voor de groepstraining. Voor nieuwkomer Ante Vukusic was het de eerste veldtraining voor zijn nieuwe club. De spits, die bij W-B het rugnummer 9 zal dragen, werkte de volledige groepstraining af.

Cédric D’Ulivo en Josué Kabongo werkten op het veld een individuele conditietraining af. Wouter Corstjens hield het bij aquajogging. De verdediger liet een scan en echo nemen van zijn voet nadat hij bij Charleroi vroegtijdig zijn wedstrijd moest staken. Het is nog wachten op de resultaten, maar verwacht wordt dat Corstjens tegen het einde van de week kan aansluiten bij de groep.

Aboubakar Oumarou trainde niet vandaag. De aanvaller viel tijdens de wedstrijd tegen de Zebra’s even voor rust uit met een knieblessure. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het om een contusie op de linkerknie gaat. Ernstig is het evenwel niet, Oumarou zal binnen enkele dagen de groepstrainingen kunnen hervatten.