Go back

Benefietontbijt ‘Kobe moves to improve’ groot succes!

Zondagvoormiddag werd in het Freethielstadion een groot benefietontbijt georganiseerd ten voordele van de vzw Move to Improve, het ondersteuningsfonds voor kinderen met bewegingsproblemen waarvan wielrenner Tom Boonen peter is. De actie, in het kader van Music for Life van Studio Brussel, kreeg de naam ‘Kobe moves to improve’ mee en werd gelanceerd door Debby Van Geystelen, mama van Kobe, en gesteund door Waasland-Beveren, Platex bvba en heel wat sponsoren, gulle gevers en vrijwilligers.

Met de opbrengsten van het benefietontbijt willen de organisatoren de vzw Move to Improve (m2i) steunen, zodat zij nog meer middelen ter beschikking kunnen stellen van kinderen met een motorische beperking. Dankzij de vzw kunnen deze moedige kinderen gebruik maken van een hoogtechnologisch systeem dat het stappatroon van de kinderen kan analyseren. Daardoor kan een juiste behandeling worden gegeven, met of zonder operatie. Ook ondersteunt de vzw het fietsadviescentrum. Hier kunnen kinderen met een motorische beperking alle mogelijke fietsen proberen.

Kobe, zelf rolstoelgebonden en uithangbord van de actie, stak ook de handen uit de mouwen tijdens het ontbijt en kreeg een gesigneerde bal van enkele aanwezige W-B-spelers. Het benefietontbijt werd een groot succes, er werd maar liefst meer dan €20.000 ingezameld voor de vzw Move to Improve. Waasland-Beveren wenst hierbij alle vrijwilligers, helpers en sponsoren te feliciteren voor de meer dan geslaagde dag en alle eters te danken voor hun gulle bijdrage.

 

Foto: Frederik De Weerdt