Go back

Sibum & Henkens: “Verder bouwen op wat goed ging”

Bas Sibum en Robin Henkens reageerden vrij eensgezind na het gelijkspel tegen Charleroi. Beide spelers zagen een Waasland-Beveren dat organisatorisch sterk stond en achterin weinig weg gaf, maar dat toch weer niet tot scoren kwam. “W-B moet nu verder bouwen op de positieve zaken”, klinkt het in koor.

Bas Sibum: “We hebben hier natuurlijk al vaker gestaan na de match en verteld dat we hadden moeten winnen, maar vandaag is het weer van dat. We domineerden de hele wedstrijd en kregen zelfs enkele open kansen, maar benutten die niet. Dan kan je natuurlijk niet winnen.

Wel een groot compliment aan de ploeg omdat we niets hebben weggegeven. Nu moeten we verder bouwen op wat we vandaag goed hebben gedaan, druk zetten en weinig kansen weggeven.”

Robin Henkens: “De eerste doelstelling was om weinig weg te geven, dat is ons goed gelukt. Zoals meestal overigens dit seizoen. Ik heb er geen verklaring voor waarom we het niet kunnen afmaken. De andere uitslagen, Bergen dat vanavond wint bijvoorbeeld, zijn niet zo goed, maar we hebben het in eigen hand.

We moeten in onze thuiswedstrijden die nog volgen proberen zo veel mogelijk punten te pakken. We hebben vandaag toch een aantal positieve punten gezien en moeten daarop verder werken.”

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet