Go back

W-B raapt niets in Ghelamco Arena (2-0)

Waasland-Beveren blijft met lege handen achter na de wedstrijd tegen KAA Gent. Het werd 2-0. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Komende week wachten twee thuisduels: zaterdag tegen Charleroi in de Pro League, woensdag tegen Lokeren in de Cofidis Cup.

Bob Peeters voerde drie wissels door in zijn basiself in vergelijking met de wedstrijd bij Zulte Waregem. Bas Sibum, terug uit schorsing, nam achterin zijn plaats in de defensie weer in. Siebe Blondelle zit een speeldag schorsing uit. Robert Demjan kreeg voorin de voorkeur op Dalibor Veselinovic en Jonathan Rowell verving de geblesseerde Nicolas Godemèche op het middenveld.

KAA Gent opende de debatten met enkele halve kansen. Colin Coosemans was meteen bij de les met enkele attente tussenkomsten. Waasland-Beveren herstelde gaandeweg het evenwicht en was enkele keren gevaarlijk, via de oprukkende Cédric D’Ulivo en kort daarop via Robert Demjan, wiens schot nog net in hoekschop werd gewerkt door Sergio Padt.

Ook Ivan Trickovski kon zich een keer in stelling brengen, zijn volley waaide over. Het spel lag vaak stil en dat drukte het tempo in de eerste helft. Beide ploegen konden bovendien nauwelijks dreigen via hoekschoppen en vrije trappen. Zo bleef het 0-0 aan de rust.

Hetzelfde wedstrijdbeeld in het  begin van de tweede periode: veel stilstaande fases –waar weinig gevaar uit volgde- en de thuisploeg die voorzichtig druk uitoefende op de Beverse defensie. Op het uur joeg Hervé Kage het leer net naast de kooi van Coosemans, uitstel van executie zou even later blijken. Tussendoor liep D’Ulivo tegen een geel karton aan, zijn vijfde in de competitie, waardoor hij tegen Charleroi geschorst zal moeten toekijken.

Gent verhoogde de druk stelselmatig en werd daar even voorbij het uur voor beloond via Brecht Dejaegere: 1-0, de prima organisatie van Waasland-Beveren dan toch gesloopt. Invaller Yassine El Ghanassy besliste kort daarop de wedstrijd, oog in oog met Coosemans plaatste hij het leer laag in het hoekje: 2-0.

W-B kon na de pauze de Gentse achterhoede te weinig onder druk zetten. Peeters bracht Veselinovic, Sterckx en even later ook Lebbihi, maar  dat resulteerde amper in extra doelkansen. De bezoekers eisten wel de bal op in het slotkwartier, blauw-wit beperkte zich tot countervoetbal. Aan de stand veranderde niets meer, het bleef 2-0. Zaterdag speelt Waasland-Beveren opnieuw in de Freethiel. Charleroi is de volgende tegenstander.

 

KAA Gent: Padt; Almeida, Lepoint, Nahayo, Asare; Van Der Bruggen, Dejaegere (81’ Hubert), Neto; Kage, Privat (52’ Pedersen), Soumahoro (58’ El Ghanassy)

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Bojovic, Sibum, D’Ulivo; Rowell (79’ Sterckx), Henkens (74’ Veselinovic), Maric; Oumarou (84’ Lebbihi), Demjan, Trickovski

Gele kaarten: 25’ Sibum, 46’ Rowell, 52’ D’Ulivo, 80′ Dejaegere, 85’ Trickovski, 85’ Kage

Doelpunten: 65’ Dejaeghere 1-0, 68’ El Ghanassy 2-0

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet