Go back

Gretig Waasland-Beveren botst op stug Charleroi (0-0)

Waasland-Beveren is er zaterdagavond niet in geslaagd de volle buit te pakken tegen Charleroi. De thuisploeg domineerde de volledige wedstrijd en had het meeste recht op de drie punten, maar  slaagde er niet in enkele prima doelkansen te verzilveren. Zo bleef het 0-0 en loopt W-B één puntje in op het duo KV Oostende – OHL. 

Bob Peeters voerde voor het belangrijke treffen met Charleroi drie wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd bij KAA Gent. Cédric D’Ulivo, Jorn Vermeulen en Jonathan Rowell maakten plaats voor Hrvoje Cale, Siebe Blondelle en Nicolas Godemèche. Voor Cale was het zijn eerste competitiewedstrijd sinds het duel bij KV Kortrijk eind september.

Het balbezit in een matige eerste helft was voor de thuisploeg, Charleroi zette een dubbele muur op en liet enkel spits David Pollet voor de bal spelen. Beide ploegen verzamelden enkele halve kansen via stilstaande fases. Zo kon Robin Henkens uithalen op hoekschop en joeg Milos Maric een vrijschop door de muur van de Zebra’s, maar Parfait Mandanda had al bij al weinig werk op te knappen.

Toen Charleroi-verdediger Mourad Satli de bal met de onderarm beroerde in de strafschopzone van de bezoekers, ging de bal niet op de stip en kwamen de Carolo’s goed weg. Naast een kopballetje van Robert Demjan en een afstandsschot van Maric viel er verder weinig te noteren voor de pauze. Aan de overzijde was een snedige voorzet van Danijel Milicevic zowat het enige wapenfeit. Ruststand: 0-0.

Peeters liet bij de start van de tweede periode Hanan Maman opdraven voor Demjan, Oumarou ging centraal in de aanval spelen. De druk op de Carolo’s nam na de koffie stelselmatig toe en dat resulteerde al gauw in reëel doelgevaar. Even voorbij het uur belande het leer na een lang uitgesponnen aanval bij Maman, die op Mandanda besloot. Tien minuten later kreeg Oumarou dé kans op de openingstreffer, hij schoof het leer echter naast de kooi van de Charleroi-goalie.

Opnieuw Aboubakar Oumarou mocht daarna opnieuw alleen op Mandanda af, het been van de sluitpost weerhield de Kameroener opnieuw van een doelpunt. De aanvalsdrang die Waasland-Beveren op de mat legde werd zo niet vertaald in doelpunten. Ook de vrijschop van de ingevallen Jonathan Rowell, rakelings boven de kruising, veranderde daar niets aan. W-B verdiende een doelpuntje én de zege tegen Charleroi op basis van het balbezit en het aantal doelkansen, maar bleef uiteindelijk steken op een 0-0-gelijkspel.

In de stand blijft W-B voorlaatst, het sluipt één puntje dichterbij op het duo KV Oostende – OH Leuven. Woensdag wacht de bekerderby tegen Lokeren, dat zaterdag op een nederlaag liep bij Bergen.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic, Sibum, Blondelle, Cale; Godemèche, Henkens, Maric; Oumarou (82′ Veselinovic), Demjan (46′ Maman), Trickovski (77′ Rowell)

R. Charleroi SC: Mandanda, Satli, Dewaest, Martos, Pollet, Marinos, François (78′ Rossini), Marcq, Ederson (64′ Willems), Milicevic, Kebano

Gele kaarten: 25′ Ederson, 58′ Godemèche, 82′ Marcq

Toeschouwers: 4.371

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet