Go back

W-B uitgeschakeld in beker na 1-3 tegen Lokeren

Waasland-Beveren heeft woensdagavond met 1-3 verloren van Sporting Lokeren en is uitgeschakeld in de Beker van België. De wedstrijd was eigenlijk voor rust al gespeeld, na drie vroege Lokerse doelpunten. In de tweede helft kon Hanan Maman met zijn eerste doelpunt voor W-B milderen tot 1-3. 

De bekerwedstrijd tegen Sporting Lokeren diende zich niet aan als topprioriteit voor Waasland-Beveren, maar was wel een ideale gelegenheid om vertrouwen op te doen voor het vervolg van de competitie. Bob Peeters wisselde -deels uit noodzaak- vijf basisspelers in vergelijking met de laatste wedstrijd van W-B, thuis tegen Charleroi.

Kenny Steppe nam, net als bij de vorige bekerwedstrijd in Roeselare, zijn plaats in onder de lat. Cédric D’Ulivo mocht weer postvatten op de rechtsachter en Jonathan Rowell verving Nicolas Godemèche op het middenveld. Voorin kreeg Dalibor Veselinovic de voorkeur. Hanan Maman mocht voor het eerst dit seizoen in de basis starten.

Lokeren kwam al vroeg op voorsprong nadat een voorzet vanop rechts afweek op Mijusko Bojovic en Steppe te verrast was om het leer nog uit doel te weren. Tien minuten later deelde de bezoekers opnieuw een tik uit: een snelle tegenaanval werd door Alexander Scholz op de dwarsligger getrapt. Bij de volgende kans vond geel-zwart toch weer de weg naar de netten: Sergio Dutra passeerde Steppe van dichtbij voor de 0-2.

Even daarvoor had Ivan Trickovski minder geluk in de afwerking. De Macedoniër draaide zich knap vrij, maar besloot op Barry Boubacar Copa. Bij de bezoekers leek alles wel als vanzelf te gaan. De wedstrijd was nauwelijks een halfuur jong of het stond al 0-3. Het was Nill De Pauw die met een stiftertje al vroeg de wedstrijd besliste.

Na een benedenmaatse eerste helft voor W-B bleven Jonathan Rowell en Cédric D’Ulivo, geblesseerd, in de kleedkamer. Jorn Vermeulen en Nicolas Godemèche, die aanvankelijk rust had gekregen, waren hun vervangers. De thuisploeg was na de pauze iets nadrukkelijker aanwezig, maar Lokeren liet weinig ruimte achterin. Even voorbij het uur lukte het toch eens voor W-B. Trickovski vond Hanan Maman in de box. De Israëliër werkte af in het hoekje: 1-3. Meteen daarop miste Hrvoje Cale een unieke kans op de aansluitingstreffer.

Peeters liet in het wedstrijdslot Robert Demjan postvatten en met een aanvaller extra werd meer druk gelegd op de Lokerse defensie. Ook de bezoekers kwamen er nog een paar keer uit, zo trof de ingevallen Hamdi Harbaoui de paal. De score bleef ongewijzigd: 1-3, zo eindigde de Cofidis Cup 2013-2014 voor Waasland-Beveren in de 1/8 finales.

 

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo (46′ Vermeulen), Bojovic, Blondelle, Cale; Rowell (46′ Godemèche), Henkens (k) (75′ Demjan), Maric; Trickovski, Veselinovic, Maman

KSC Lokeren: Copa; Odoi, Scholz, Maric, Galitsios; Overmeire (k), Persoons, Vanaken (92′ Trompet), De pauw; Patosi (85′ Taravel), Dutra (78′ Harbaoui)

Doelpunten: 10′ Bojovic (e.d.) 0-1, 28′ Dutra 0-2, 32′ De Pauw 0-3, 68′ Maman 1-3

Toeschouwers: 2.813

Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet