Go back

Waasland-Beveren onderuit bij Anderlecht (2-0)

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond zijn wedstrijd in en tegen Anderlecht verloren met 2-0. Paars-wit verzekerde de winst met een doelpunt voor rust van Mitrovic en één na de pauze van Vargas. W-B probeerde nog wat terug te doen, maar het werd een wedstrijd van ‘net niet’.

Ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen Lokeren afgelopen woensdag voerde Bob Peeters vier wijzigingen door in zijn basiselftal voor het competitietreffen met Anderlecht. Colin Coosemans nam zijn plaats in doel over van Kenny Steppe en ook Nicolas Godemèche, René Sterckx en kapitein Karim Belhocine begonnen aan de wedstrijd. Hanan Maman, die voor de tweede wedstrijd op rij in de basis stond, mocht achter diepe spits Dalibor Veselinovic postvatten, Robin Henkens en Sterckx werden op de flanken geposteerd. Kassim Doumbia was voor het eerst speelgerechtigd en zat op de bank. Cédric D’Ulivo en Jorn Vermeulen moesten geblesseerd afhaken.

De thuisploeg zorgde meteen voor dreiging. Chancel Mbemba knikte eerst over doel, kort daarop mikte Alexandar Mitrovic zijn kopbal pal op Coosemans. Anderlecht dicteerde de wet voor de pauze, maar vond maar moeilijk een gaatje in de stugge organisatie van Waasland-Beveren. Na ruim een halfuur lukte het toch: Guillaume Gillet vond Mitrovic, die het leer hard in doel kopte: 1-0.

Waasland-Beveren veerde na de openingstreffer even recht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een hoekschop van Maric die door Hanan Maman in één tijd net over werd getrapt, was de grootste kans van W-B voor de pauze. De thuisploeg probeerde het ook nog enkele keren, via onder meer Andy Najar en de ingevallen Ronald Vargas, maar Coosemans weerhield paars-wit van een tweede treffer. Zo stond het halfweg 1-0.

Anderlecht kwam fel uit de kleedkamers en Colin Coosemans moest meteen bij de les zijn. Eerst maakte hij een schotje van Vargas onschadelijk, meteen daarop weerhield hij eerst Dennis Praet en in de herneming Sacha Kljestan van een tweede paars-witte treffer. De druk hield echter aan en dat leverde even voorbij het uur een tweede doelpunt op. Een messcherpe voorzet van Mbemba werd door Vargas hard in doel geknikt: 2-0.

Waasland-Beveren probeerde met veel goede moed nog wat terug te doen. Paars-wit uit verband spelen bleek evenwel geen sinecure. Henkens en Maman gingen hun kans, maar stootten op Silvio Proto. Aan de overzijde stonden Frank Acheampong en Najar aan het kanon, het doelkader en andermaal Coosemans beletten hen het scoren. Beide ploegen maakten in de slotfase nog even aandrang, maar het  bleef 2-0. Opnieuw geen doelpunt voor W-B, dat komende zaterdag weer op verplaatsing aan de bak moet, bij KV Mechelen.

 

RSC Anderlecht: Proto; N’Sakala, Mbemba, Kouyate, Vanden Borre; Kljestan (68’ Acheampong), Praet (68’ Tielemans), Gillet; Bruno (40’ Vargas), Mitrovic, Najar

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic, Belhocine, Blondelle, Cale; Godemèche (78’ Sibum), Maric, Maman (84’ Demjan); Sterckx (68’ Trickovski), Veselinovic, Henkens

Gele kaarten: 32’ Veselinovic, 72’ Maman

Doelpunten: 33’ Mitrovic 1-0, 65’ Vargas 2-0

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet