Go back

LOMMELSE BELOFTEN VERSLAAN JONGE LEEUWEN IN EIGEN HUIS

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Op speeldag 23 gingen onze Jonge Leeuwen op bezoek bij Lommel SK. De wedstrijd werd vrijdagavond (12/04) afgewerkt in het gezellige Soevereinstadion. De partij startte met een kwartier vertraging, omdat de busrit door de drukke avondspits meer dan 2.30 uur duurde.

Onze Jonge Leeuwen namen het initiatief door het balbezit op te eisen en de opbouw te verzorgen. Het was wachten tot na het openingskwartier op doelrijpe kansen voor beide ploegen. De thuisploeg kwam tien minuten voor rust na een snelle flankaanval via een kopbaldoelpunt op voorsprong.

In de tweede helft ging Beveren op zoek naar de gelijkmaker, maar miste precisie in de laatste pass of bij de afwerking op doel. Iets voorbij het uur kwam een efficiënter Lommel op een dubbele voorsprong na een goed geplaatste lage schuiver voorbij doelman Lusamba. Ondanks kleine kansen op de aansluitingstreffer voetbalde de thuisploeg met vertrouwen de wedstrijd uit. Eindstand 2-0.

Opstelling SKB:
Lusamba, Ofosuhene, Khatir, Beck, De Weerdt (65’ Talal), Ertürk (65′ Soumahoro), Lully (65′ Willems), Capa  (74′ Landu), Struylaart, Rietdijk (74′ Lu), Zaman

Scoreverloop:
38′ 1-0
70′ 2-0