Go back

IN MEMORIAM: ABDOULAYE DIABIS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Bron: Freethielvrienden - Foto's: Belga Image

Vandaag (16/04) bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Abdoulaye ‘Diabis’ Diawara. Diabis volgde momenteel een trainerscursus en was ook aan de slag in een academie van Jean-Marc Guillou. De Ivoriaan werd gisteren plots onwel en zakte op het trainingsveld in elkaar. De familie stond erop de club op de hoogte te brengen, omdat hij bij geel-blauw als speler zijn mooiste periode kende.

CARRIÈRE

Diabis arriveerde in 2004 in Beveren als vervanger van zijn landgenoot Igor Lolo die naar Metallurg Donetsk was getransfereerd. Diabis integreerde zich moeiteloos in de ploeg en slaagde er met zijn ploegmaten eind september in vriend en vijand te verrassen door in de Europacup het Bulgaarse Levski Sofia uit te schakelen. Hierdoor plaatste Beveren zich voor de poulefase van de UEFA-beker.

Jammer genoeg sloeg niet veel later het noodlot toe. Op 30 oktober brak de Ivoriaan zijn kuitbeen en scheurde hij ook de ligamenten van zijn enkel, meteen het einde van het seizoen.

In zijn tweede seizoen knokte Diabis zich opnieuw in de ploeg. Het werd een pittig jaar waarin pas op de laatste speeldag degradatie vermeden kon worden.

In het seizoen 2006-2007 verloor Diabis onder trainer Walter Meeuws zijn basisplaats. Nadat deze laatste werd ontslagen, verscheen de Ivoriaan opnieuw tussen de lijnen. Tevergeefs, want dit keer was degradatie wél een feit.

In zijn vierde seizoen werd Diabis onder trainer Czerniatinsky een rij hoger geposteerd. Na afloop van dit seizoen werd geen nieuw akkoord bereikt en verliet de Ivoriaan de Freethiel. Hij zou later nog uitkomen voor Sporting Hasselt, KSK Kallo en Paris FC.

Diabis overleed gisteren op 43-jarige leeftijd. De club wenst familie en vrienden heel veel sterkte toe.