Go back

SK BEVEREN – RSCA FUTURES (05/04): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (05/04) ontvangt geel-blauw RSCA Futures op de Freethiel. Om 20.00 uur fluit Theophile Diskeuve de partij op gang. Hij zal worden bijgestaan door Maarten Toeback en Michiel De Cuyper. De vierde official is Jordy Vermeire.

VOORBESCHOUWING

Afgelopen week kende geel-blauw een echte offday in Luik. De thuisploeg daarentegen deed met de overwinning een prima zaak in de strijd om een playoffticket. De Luikenaars hebben nu nog amper twee punten minder dan Zulte Waregem. SKB, dat geen punten kon sprokkelen, zakt hierdoor naar plek 8 in de stand. Met 39 punten telt het er vijf minder dan de nummer 6.

De tegenstander van morgen, RSCA Futures, verzamelde ondertussen 33 punten. Het won dit seizoen acht duels, speelde negen keer gelijk en verloor tien keer. De laatste weken verliepen vooral erg moeizaam voor de Brusselaars. Na drie opeenvolgende nederlagen konden de Futures vorig weekend tegen Francs Borains in het Koning Boudewijnstadion eindelijk nog eens een punt pakken. Hoewel de bezoekers uitliepen tot 0-3, kon de thuisploeg alsnog een gelijkspel uit de brand slepen. Meer nog, in de slotfase kon Goto RSCA zelfs nog een driepunter bezorgen, maar de Japanse spits miste vanop de strafschopstip.

PRAKTISCHE INFO

De loketten zullen morgen geopend zijn. Toch raden we iedereen aan tickets steeds op voorhand aan te schaffen via skb.roboticket.com. Hierdoor vermijd je wachtrijen én de extra administratiekost van €5/ticket.

Meer praktische info lees je op DEZE pagina.

SELECTIENIEUWS

SKB nam begin deze week afscheid van coach Wim De Decker. Zijn taken worden morgen tegen RSCA Futures overgenomen door assistenten Eric Hellemons en Flavien Le Postollec.

Jay-Dee Geusens moet de partij tegen de Futures aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder slikte tegen Luik zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en is hierdoor geschorst.

Voor de wedstrijd van speeldag 28 wordt gerekend op onderstaande 22 Leeuwen.