Go back

GEEL-BLAUW INCASSEERT ZWARE OPDOFFER IN LUIK

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden

Een bijzonder gretige thuisploeg had bij de rust de schaapjes al op het droge. Loemba knalde Luik al snel op voorsprong. Nog voor de rust liep RFCL verder uit na doelpunten van Merlen, Bustin en Bruggeman. In een overbodige tweede helft lukte Limbombe alsnog de eerredder, in de extra time zette Cavelier de 5-1-eindstand op het bord.

In het kleine, maar goedgevulde Stade de Rocourt kon de thuisploeg na acht minuten voetballen als eerste een kans versieren. Reus reageerde gevat op een kopbal van Bruggeman. Helaas voor geel-blauw vloog de tweede kans wel tegen de touwen. Een afstandsschot van Loemba week af op Vitanov: 1-0, een vroege voorsprong voor RFCL.

Na het snelle openingsdoelpunt kreeg SKB de bal, maar verder dan een afstandsschot van Geusens kwam het niet. Aan de overzijde was het in minuut 26 wel opnieuw raak. Reus bracht in eerste instantie nog redding op een uithaal van Bruggeman, maar Merlen was goed gevolgd: 2-0.

SKB probeerde te reageren. Een kopbal van Bateau ging hoog over, Mertens vond Debaty op zijn weg en Koyalipou besloot over. Tot overmaat van ramp stond het niet veel later al 3-0. Geel-blauw kreeg een vrije trap niet weggewerkt, Bustin duwde de bal al voor de derde keer voorbij Reus. En nog was de maat niet vol. Na een kans van Mertens knalde Bruggeman aan de overzijde in de extra time van de eerste helft ook nog de 4-0 overhoeks binnen.

Coach De Decker greep in bij de rust: Ismaheel en Filipovic bleven in de kleedkamer. Daci en Dassy waren hun vervangers.

In een overbodige tweede helft lukte Limbombe, na een dieptepass van Bateau, al snel de eerredder. De thuisploeg liet het nadien aanvankelijk na om de score nog verder te doen oplopen. In de extra time gebeurde dat alsnog. Cavelier devieerde de bal een vijfde keer in doel. Eindstand: 5-1, een zware opdoffer voor geel-blauw.

Opstelling SKB:
Reus, Mertens, Bateau, Koyalipou, Servais, Ismaheel (46’ Daci), Limbombe, Wuytens, Geusens, Filipovic (46’ Dassy), Vitanov (76’ Ertürk)

Scoreverloop:
10′ 1-0 Loemba
26′ 2-0 Merlen
33′ 3-0 Bustin
45+3′ 4-0 Bruggeman
52′ 4-1 Limbombe
90+3′ 5-1 Cavelier