Go back

PATRO KLOPT GEEL-BLAUW MET KLEINSTE VERSCHIL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Patro Eisden deed vanavond op de Freethiel een prima zaak in de strijd voor een play-offticket. Hoewel onze Leeuwen veruit de meeste kansen konden creëren, wonnen de Limburgers alsnog na een strafschopdoelpunt van Kis. Eindstand: 0-1.

De bezoekers begonnen vanavond vrank en vrij aan de partij. Na nog geen vier minuten voetballen kon Dijkhuizen al een eerste keer uithalen, Filipovic bracht met het hoofd redding. SKB had het in de beginfase niet makkelijk om onder de druk uit te geraken. Toch kon Ismaheel niet veel later Koyalipou in stelling brengen. De kopbal van onze topschutter ging een metertje naast.

Na een kwartier voetballen nam geel-blauw de partij in handen. Daci kon op aangeven van Filipovic scoren, maar de vlag ging de hoogte in voor voorafgaand buitenspel. Een terechte beslissing. In de 21ste minuut voetbalden onze Leeuwen opnieuw een knappe aanval bij elkaar. Servais bediende Koyalipou, zijn inzet ging aan de eerste paal naast.

Drie minuten later wees scheidsrechter Willems naar de stip, nadat Hrncar de bal in de eigen zestien met de hand beroerde. Op de beelden was te zien dat de flankverdediger het leer allesbehalve met opzet raakte. Kis miste de elfmeter niet: 0-1, Patro op voorsprong.

SKB probeerde te reageren, maar erg veel kansen kon het niet afdwingen. Een voorzet van Daci, na een fraaie aanval, kwam te hoog voor Koyalipou. Diezelfde Daci kon niet binnen het kader koppen na een hoekschop van Hrncar. Ruststand: 0-1

Patro stak na rust als eerste de neus aan het venster. Filipovic moest na amper vier minuten spelen lijf en leden voor een inzet van Peeters gooien, een meer dan noodzakelijke ingreep om de 0-2 te verhinderen.

De bezoekers gingen steeds meer inzakken, geel-blauw zocht naar openingen. Linksachter Goncalves zag er zo eentje en lanceerde Ismaheel. De inzet van de Nigeriaan ging, na een prima borstcontrole, nipt naast. Pogingen van Koyalipou en Hrncar op vrije trap waren nadien evenmin succesvol.

Dertien minuten voor tijd bereikte een nieuwe voorzet van Goncalves Servais voor doel. De middenvelder legde de bal goed klaar voor Koyalipou, de uithaal van de spits was opnieuw niet gekadreerd.

In de extra time had invaller Ertürk nog de gelijkmaker aan de voet, maar ook zijn poging eindigde niet tussen de palen. Einstand: 0-1.

Volgend weekend staat er geen competitievoetbal op het programma. Een week later trekken we op zondagavond naar het Stade de Rocourt om het op te nemen tegen RFC Luik. Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling.

Opstelling SKB:
Reus, Bateau, Luiz (77’ Geusens), Koyalipou, Servais, Daci (83’ Ertürk), Ismaheel, Hrncar (66’ Mertens), Filipovic, Verstraete (83’ Coopman), Goncalves

Scoreverloop:
24′ 0-1 Kis (pen.)