SKB BOEKT BELANGRIJKE DRIEPUNTER TEGEN SERAING

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image & Brent Jolie

Geel-blauw domineerde de eerste helft, maar kwam pas vlak voor rust op voorsprong. Koyalipou scoorde (bij zijn tweede poging) vanop de stip. Na rust bracht Fall de stand opnieuw in evenwicht. Een minuut voor tijd kon Koyalipou zijn tweede van de avond scoren. Eindstand: 1-2.

Het gameplan van RFC Seraing werd in de beginfase meteen duidelijk: onze Leeuwen vanuit een stevig defensief blok opvangen en zelf loeren op de counter. De thuisploeg liet in de beginfase de bal dan ook volledig aan geel-blauw. In de 12e minuut werd een eerste keer een gaatje in de thuisdefensie gevonden. Koyalipou kon oprukken richting doel, doelman Sy pakte meteen uit met een spectaculaire redding.

Amper vier minuten later volgde meteen een nieuwe kans voor onze topschutter, opnieuw ging de thuisdoelman goed plat. Na deze kans bleven de toeschouwers in het Stade du Pairay voortdurend hetzelfde spelbeeld zien: balbezit voor SKB en een loerend Seraing. In de 27ste minuut stak de thuisploeg een eerste keer de neus aan het venster. Een lage schuiver van Fall ging naast.

Ondanks het vele balbezit bleven grote kansen uit. Toch kreeg Koyalipou vlak voor rust vanop de stip nog dé kans om geel-blauw op voorsprong te schieten, maar Sy redde. Gelukkig voor onze Leeuwen bleek de thuisdoelman te vroeg vertrokken te zijn, Koyalipou mocht herkansen. Bij zijn tweede poging faalde de spits niet: 0-1, meteen ook de ruststand.

In tegenstelling tot de eerste helft dreigde Seraing na rust nagenoeg onmiddellijk. Reus diende meteen zeer attent te reageren op een scherpe voorzet van Kébé. Ook zijn collega-doelman moest al snel aan de bak, hij dook goed in de voeten van Daci.

De aanvalsdrang van de thuisploeg resulteerde in de 56ste minuut in de gelijkmaker. De boomlange Fall kopte bij een hoekschop het leer voorbij Reus: 1-1, de bordjes opnieuw in evenwicht. Extra zuur: bij de voorafgaande fase raakte Filipovic geblesseerd waardoor geel-blauw bij de hoekschop met een man minder op het veld stond. De centrale verdediger keerde nadien overigens niet meer terug tussen de lijnen, Wuytens was zijn vervanger.

Vijf minuten na de gelijkmaker kon geel-blauw meteen terug op voorsprong komen, maar de uithaal met links van Koyalipou ging voorlangs. T1 De Decker greep in: Luiz en Limbombe kwamen in de ploeg, Ismaheel en Vitanov gingen naar de kant.

Bij zijn eerste baltoets was Limbombe meteen gevaarlijk. Sy kon met zijn lange grijparmen maar net bij de voorzet van de ingevallen flankaanvaller. In het slotkwartier ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Twaalf minuten voor tijd redde Reus de meubelen met twee fantastische reflexen. Ook Boukteb en Kilota kwamen nog dicht bij een doelpunt.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zette Daci nog een ultieme actie op. Hij lanceerde Limbombe op de linkerflank. De invaller zette zich goed door en leverde de perfecte assist af aan Koyalipou die zijn vijftiende goal van dit seizoen in doel duwde: 1-2!

In de extra time kwam de overwinning niet meer in gevaar. SKB boekt zo een bijzonder belangrijke overwinning in de strijd om een play-offticket.

Volgende week (15/3) ontvangen onze Leeuwen Patro Eisden in het eigen Freethielstadion. Tickets in vakken C, F, G en H kosten via skb.roboticket.com slechts €5.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Koyalipou, Servais (81’ Coopman), Daci, Ismaheel (70’ Limbombe), Hrncar (81’ Mertens), Filipovic (59’ Wuytens), Verstraete, Vitanov (70’ Luiz), Goncalvez

43′ 0-1 Koyalipou (pen.)