SKB GEEFT TEGEN KVO DUBBELE VOORSPRONG NOG UIT HANDEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Ruim een uur speelden onze Leeuwen vanavond de nagenoeg perfecte wedstrijd. Met een dubbele voorsprong op zak leek niets een driepunter in de weg te kunnen leggen. Toch gebeurde in het slot nog het onwaarschijnlijke… KVO wist maar liefst nog drie keer te scoren en keert zo met een overwinning huiswaarts. Eindstand: 2-3.

Onze Leeuwen dreigden vanavond als eerste. Ismaheel glipte fraai door de bezoekende defensie. Na een carambole belandde de bal bij Koyalipou, maar de spits kon niet besluiten. In de herneming probeerde Servais het vanop ruime afstand, Bossin liet zich niet verrassen.

SKB voerde de druk steeds meer op. Een knal van Verstraete werd, na een heerlijke pre-assist van Goncalves, afgeblokt. Nog geen minuut later moest Bossin alles uit de kast halen om een kopbal van Hrncar voor de lijn te keren.

Halfweg de eerste helft kregen onze Leeuwen eindelijk loon naar werken. Na krachtig doorzetten kon Servais Daci bereiken in de zestien. De Noord-Macedoniër aarzelde niet en plaatste het leer heerlijk in de verste bovenhoek: 1-0, zijn eerste doelpunt voor SKB!

In het slot van de eerste helft kwam KVO, dat tot dan toe nog niet echt had kunnen dreigen, plots opzetten. Berte vond niemand voor doel na een knappe rush, een schot van Dewaele hobbelde voorlangs en Hartwig devieerde het leer over na een hoekschop van Wylin. Ruststand: 1-0

Net als in de eerste helft begonnen onze Leeuwen bijzonder gedreven aan de tweede helft. Verstraete trof al na 7 minuten de paal, Koyalipou miste in de herneming.

Twee minuten later deed de aanvaller het heel wat beter. Op aangeven van Daci knalde de spits de bal hard tegen de touwen: 2-0! Na ruim een uur voetballen bracht coach De Decker drie verse krachten tussen de lijnen. Limbombe, Wuytens en Geusens kwamen in de plaats van Servais, Hrncar en Vitanov. Servais had zich kort voordien bij zijn laatste actie nog laten opmerken met een harde knal op de vuisten van Bossin.

In de 67ste minuut had het altijd 3-0 moeten staan, maar Koyalipou miste voor open doel. En zoals het zo vaak gaat in het voetbal: als je de kansen niet afmaakt, valt het doelpunt aan de overzijde. Zo geschiedde, want geen minuut later lukte Fuentes de 2-1.

Meteen na dit doelpunt kreeg Koyalipou de kans om alsnog zijn tweede van de avond te scoren, maar opnieuw lag Bossin in de weg. Tot overmaat van ramp hingen de bordjes een kwartier voor tijd plots in evenwicht. Opnieuw was Fuentes de doelpuntenmaker: 2-2.

KVO trok het laken nu helemaal naar zich toe en tien minuten voor tijd kopte Berte de 2-3 voorbij Reus. Geel-blauw kon in de slotfase, op een kopbal van Daci na, niet meer voor dreiging zorgen. Eindstand: 2-3.

Zaterdag (09/03) trekt geel-blauw naar Luik om het om 20.00 uur op te nemen tegen RFC Seraing. Voor deze partij geldt een verplichte buscombiregeling.