Go back

RFC SERAING – SK BEVEREN (09/03): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (09/03) trekken onze Leeuwen naar het Stade Du Paray om het op te nemen tegen RFC Seraing. Scheidsrechter Tom Stevens zal om 20.00 uur de partij op gang fluiten. Voor deze ontmoeting geldt een verplichte buscombiregeling.

VOORBESCHOUWING

Vorige week leken onze Leeuwen na goals van Daci en Koyalipou op weg naar een vlotte zege tegen KV Oostende. De Kustboys slaagden er echter in om de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Een pijnlijke nederlaag, want opnieuw miste geel-blauw dé kans om in de top 6 te geraken. Door dit nieuwe puntenverlies blijft SKB in de stand hangen op een gedeelde zevende plek, op drie punten achterstand van Dender dat zesde staat.

RFC Seraing is helemaal onderaan het klassement terug te vinden. Na 24 speeldagen sprokkelden de Luikenaars 22 punten. Na een periode wanneer enkel verloren of gelijk werd gespeeld, lijken de Métallos zich de laatste weken echter te herpakken. Zo klopten ze enkele weken geleden RSCA Futures en hielden ze ook Beerschot in bedwang. Afgelopen week stuurden ze bovendien Patro Eisden met een stevige nederlaag huiswaarts. In eigen huis werd het 3-0. Onze Leeuwen houden aanvaller Fall maar best goed in de gaten, hij slaagde erin de netten drie maal te doen trillen.

PRAKTISCHE INFO

Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling. Tickets konden enkel aangeschaft worden via erkende supportersclubs die morgen de verplaatsing maken.

SELECTIE

Coach De Decker rekent morgen tegen RFC Seraing op onderstaande 21 Leeuwen.