Go back

SKB EN DEINZE VERDELEN DE BUIT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen zijn vanavond tegen KMSK Deinze niet verder geraakt dan een gelijkspel. In de eerste helft verdiende geel-blauw een strafschop na een fout op Servais, maar de bal ging niet op de stip. Ismaheel bracht SKB al vroeg in de tweede helft op voorsprong, maar Deinze keerde die situatie helemaal om via Van Landschoot en Quintero. In de extra time kopte Bateau alsnog de 2-2-eindstand tegen de touwen.

Na enkele schuchtere pogingen was de eerste grote kans in de partij voor Deinze. Na een deviatie kreeg Staelens volledig vrijstaand de kans om de bal binnen te duwen, maar de middenvelder besloot naast. SKB reageerde meteen. Daci zocht een opening aan de eerste paal, Miras liet zich niet verrassen.

Niet veel later versnelde Ismaheel op de linkerflank, de Nigeriaan slalomde zich vlot doorheen de bezoekende defensie. Via Servais belandde het leer bij Koaylipou, zijn uithaal ging via een verdediger in hoekschop. SKB ging vol op zoek naar het openingsdoelpunt. Servais knalde krachtig richting doel, opnieuw stond Miras pal. Ook Goncalves ging zijn kans, maar zijn schot miste precisie.

Op het halfuur ging een vrije trap van diezelfde Goncalves, na een ingestudeerd nummertje, via een bezoeker nipt naast. Onze Leeuwen verdienden ondertussen een voorsprong, Deinze loerde vanop de counter.

Vijf minuten voor rust schreeuwde de hele Freethiel voor een penalty, nadat Van Landschoot Servais aanliep in de zestien. Tot onbegrip van alle aanwezigen zag scheidsrechter Allaerts er geen strafschop in. Op de beelden was echter duidelijk te zien dat de bal weldegelijk op de stip had gemoeten. Ruststand: 0-0.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor onze Leeuwen. Nadat Ismaheel zelf een aanval had opgezet, bediende Hrncar hem perfect in de zestien. De flankaanvaller aarzelde niet en knalde de bal heerlijk voorbij Miras: 1-0, oververdiend! Amper een minuut later stond het ei zo na 2-0. Helaas strandde de poging van Daci tegen de paal.

De bezoekers reageerden met een hoge knal van Anne, ook Schuermans besloot over. Reus kende niet veel later geen problemen met een nieuwe (kopbal-) kans van Anne. Aan de overzijde moest Miras een botsende bal van Koyalipou in hoekschop duwen.

Na ruim een uur voetballen hingen de bordjes plots opnieuw in evenwicht. Van Landschoot kreeg teveel ruimte om uit te halen en de bal ging via Wuytens voorbij Reus in doel: 1-1.

Na enkele kansen voor beide teams leek Koyalipou een kwartier voor tijd de 2-1 tegen de touwen te kunnen duwen, maar de ingevallen Spegelaere kon in extremis de bal in hoekschop werken. Tot overmaat van ramp viel het doelpunt aan de overzijde. Quintero kopte Deinze na een corner op voorsprong: 1-2.

Geel-blauw moest even bekomen van deze klap, Anne knalde op de paal. Toch krabbelden onze Leeuwen alsnog recht. In de tweede minuut van de extra time kon Mertens de bal, na een vrije trap van Goncalves, voor doel brengen. Kapitein Bateau was goed opgesteld en liet de kans niet liggen om in extremis alsnog gelijk te maken. 2-2, meteen ook de eindstand.

Na een boeiende partij met een rollercoaster aan emoties sprokkelen onze Leeuwen uiteindelijk toch een punt. Volgende week wacht meteen een nieuwe thuiswedstrijd.

Op zondag (03/03) nemen onze Leeuwen het op tegen KV Oostende. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz (69’ Vitanov), Koyalipou, Servais (69’ Limbombe), Daci (82’ Coopman), Ismaheel, Wuytens, Hrncar (86’ Mertens), Verstraete (86’ Moistsrapishvili), Goncalves

Scoreverloop:
47′ 1-0 Ismaheel
64′ 1-1 Van Landschoot
79′ 1-2 Quintero
90+2′ 2-2 Bateau