JONGE LEEUWEN KLOPPEN RWDM NA SPECTACULAIRE PARTIJ

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen (U21) speelden vrijdagavond (16/02) thuis tegen RWDM hun tweede wedstrijd op vijf dagen. Het ging om een uitgestelde wedstrijd van begin januari die door de winterse weeromstandigheden uitgesteld werd. De heenwedstrijd in RWDM was dan weer de eerste competitiewedstrijd waar Beveren nipt met 2-1 verloor.

U21-teamcoach Bart Selleslags blikt voor ons terug op deze partij:

“Zoals verwacht startte de wedstrijd aan een hoog tempo tegen een fysiek sterk RWDM. Het snel middenveldspel leverde niet direct grote doelkansen op, want beide ploegen verdedigden scherp in hun duels. De allereerste open kans voor onze Jonge Leeuwen was wel meteen raak. Een snelle opbouw bracht Trari in stelling. Zijn doelpoging werd afgeblokt, maar Soumahoro kon de rebound wel beheerst binnentrappen: 1-0. Dit vroege doelpunt brak de wedstrijd volledig open, de bezoekers gingen op zoek naar een tegentreffer. Een onnodige tackle op de bedrijvige aanvaller Dos Santos in ons strafschopgebied leverde RWDM een penalty op. Deze werd nipt voorbij doelman Lusamba getrapt, die nochtans de juiste hoek had gekozen. De wedstrijd kende geen rustmomenten. Duels werden langs beide kanten niet geschuwd, maar vooral iets te veel onnodige onrust en discussies kenmerkten het tweede kwartier van de eerste helft. Een moment van onoplettendheid in onze verdediging gaf de bezoekers iets te veel ruimte waarbij een voorzet, met een licht gevoel van buitenspel, door een bezoekende aanvaller hard geplaatst werd binnen getrapt. Onze Jonge Leeuwen reageerden en met een goed voetballend slot klommen ze op hoekschop via Khatir opnieuw op gelijke hoogte. Ruststand: 2-2.”

“In de tweede helft werden die voetballende intenties verdergezet, hetgeen leidde tot een overwicht in het vierde kwartier. Dit werd beloond na een prima aanval waarbij een scherpe voorzet van Trari de inlopende Zaman aan de tweede paal bereikte. De bal belandde vervolgens via een bezoekende verdediger in de voeten van Struylaart die mooi in doel besloot: 3-2. Ondanks dreigende acties van de bezoekers lieten we het zelf na om de vierde treffer te scoren. Net voorbij het uur kwam Capa ons middenveld versterken. De bezoekers uit Brussel brachten nieuwe aanvallers met gestalte in, hetgeen hen toe liet iets meer druk naar voor te ontwikkelen. Willems en Beck kwamen bij Beveren in de plaats van Dassy en Lully. Onze Jonge Leeuwen kregen kansen op de tegenaanval, maar een mooie collectieve actie via Soumahoro, Zaman en Struylaart kende geen succes. RWDM wist daaropvolgend wel opnieuw de gelijkmaker op het bord te zetten na een mooie individuele actie van één van hun aanvallers. Met De Weerdt en Lu Juhnui, twee verse aanvallende krachten, probeerden we alsnog op zoek te gaan naar de winnende treffer. Nadat Lu Junhui een doelpoging kortbij doel zag afgeblokt worden, mocht De Weerdt in minuut 90 een vrije trap voor zijn rekening nemen. Fall slaagde erin de bal met het hoofd tegen de netten te koppen: 4-3! Nadien volgden nog negen extra minuten vol spanning alvorens de scheidsrechter de partij affloot.”

“Zoals verwacht werd het een energieke wedstrijd die gekruid werd met zeven doelpunten. Beide ploegen maakten er een spannend kijkstuk van dat qua eindresultaat alle kanten uit kon. Onze Jonge Leeuwen toonden 100 minuten lang mentale veerkracht en strijdlust. Ook de invallers droegen hun steentje bij aan deze deugddoende overwinning.”