Go back

FCV DENDER – SK BEVEREN (17/02): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (17/02) worden onze Leeuwen voor hun wedstrijd van de 22ste speeldag in het Dender Football Complex verwacht. Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Tom Stevens de partij tegen FCV Dender op gang.

VOORBESCHOUWING

Morgen zullen onze Leeuwen vooruit geschreeuwd worden door een uitverkocht bezoekersvak. De ticketverkoop voor deze uitwedstrijd verliep afgelopen week bijzonder goed. Ondertussen werden alle tickets aan de man gebracht.

Opvallend: beide teams sprokkelden dit seizoen tot nu toe exact hetzelfde aantal punten. Onze Leeuwen wonnen tot nu toe tien keer, Dender pakte negen keer de overwinning. Hierdoor staat geel-blauw momenteel op de zesde plek in de stand, Dender bezet de zevende stek. Het is meteen duidelijk wat er morgen op het spel staat.

Na twee onverwachte nederlagen tegen Club NXT en Francs Borains wist SKB zich te herpakken. De driepunters tegen Zulte Waregem en Lierse deden deugd. Geel-blauw slaagde erin zich zo opnieuw in de top zes van het klassement te nestelen.

Dender zette 2024 goed in met een zege tegen Lierse. Nadien volgden gelijke spelen tegen Patro Eisden en Lommel. In een inhaalwedstrijd tegen Seraing boekte blauw-zwart een klinkende zege. Thuis won het met stevige 5-1-cijfers. Na zeven wedstrijden zonder nederlaag moest Dender vorige weekend dan toch nog eens het hoofd buigen. Jong Genk trok aan het langste eind, het werd 2-1. De troepen van coach Timmy Simons zullen morgen in eigen huis zeker iets willen rechtzetten.

SELECTIE

Coach De Decker rekent morgen tegen FCV Dender op onderstaande 21 Leeuwen.

Hüseyin Ertürk moet deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hij werd opnieuw opgeroepen voor de U19 van Turkije. In een vriendschappelijk oefenduel namen ze het vandaag in Zagreb op tegen Saudi-Arabië. Turkije won de partij met 1-0 na een doelpunt in de slotminuten.